Bloedserieus

Maa

Begin maart. Een luchtig mailtje van de C3 leider of de C4 misschien zin heeft in een oefenpotje. Natuurlijk, zo’n uitdaging neemt de C4 graag aan. Vervolgens begint een levendige C4 whatsapp uitwisseling. Wat nou oefenpotje, dit is bloedserieus. Hetzelfde gold trouwens ook voor de C3. Terwijl de C4 nog de tijd nam om het avondeten te verorberen, stonden de C3 mannen om 18:30 al strak op het veld de warming-up te doen.

Elke week de terugkerende vraag: Is er een vrijwilliger die wilt keepen? Anders vanavond onze jonge lichting Jort, Mees of Ahmad, weliswaar onervaren tussen de palen en ze moeten geen bal in de kruising krijgen. Het is immers maar een oefenpot, minder belangrijk dan de aankomende topper tegen GSV. Dat zagen de C4 mannen dus anders, dit was toch wel zeker een bloedserieuze wedstrijd. Eer stond op het spel. Eeuwige roem. Laatkomer Awesta dus weer op goal. Vitesse C4 verder in de vertrouwde opstelling, met de vertrouwde eerste 10 minuten: een vertrouwde snelle openingstreffer, ditmaal door Richard, op aangeven van Job.

Het rondspelen gaat de C4 slordig af, veel balverlies, ook in de onrustige opbouw. De C3 zat er dan ook strak bovenop. De C3 komt in de 19e minuut langszij. Heeft er wel een penalty voor nodig. Terecht wegens hands, dat wel. Keihard door het midden. Awesta voelt alleen zijn vingertoppen gloeien. De C4 blijft gevaarlijk in de counter. De C3 bouwt rustig op, anders redden ze het eind van de wedstrijd niet. Een goede pass van Mees op Job, die zijn man voorbij sprint en prachtig op doel afrond. De C3 grensrechter besluit anders, buitenspel en vlagt toch niet foutloos, zoals hijzelf beweerd.

Rust

De opdracht voor de tweede helft is de bal meer rondspelen en de rust bewaren. Het lukt maar deels. De C3 komt in de 44e minuut op voorsprong. Qua veldspel wel terecht. Beide teams krijgen vervolgens grote kansen om de score uit te breiden, maar zijn slordig in afronding. Ahmad staat lekker te keepen en heeft een paar fijne reddingen en heeft ook een lief engeltje op de lat zitten. Spitsen Job en Luuk krijgen een paar kansen op 1 hand te tellen, maar de schoten gaan naast of anders staat C3 keeper Jesse zijn mannetje. Zo blijft het lang spannend met vaak pittige duels. Bijvoorbeeld tussen Jesse en kleinere broer Roy, of tussen Zakrya en Matthies. Er wordt niet meer gescoord. De C4 lijdt zijn derde nederlaag in twee weken. Dat zijn we niet gewend. Een revanche wedstrijd ligt volgens de C3 voor de hand, en dat vinden wij uiteraard ook!

Hebben we een tijdelijke dip? Lijden we aan vormcrisis? Geenzins! Zaterdag staan we er gewoon weer tegen GSV!