Bloemendaal JO16-2: voor the record!

06
Okt
Bloemendaal JO16-2
2
Vitesse'22 JO16-1
7
De wedstrijd tegen Bloemendaal JO16-2 vond plaats onder zonovergoten omstandigheden. Het was werkelijk heerlijk om langs de lijn te staan en als coach stemt het extra tevreden als de spelers doen waar we voor getraind hebben. Dat zat nl goed in elkaar: de verdediging stond als een huis en er kwam zogezegd geen muis door laat staan een voetbal. Met een dichtgezette as die goed werd gecoacht door Joris en Joep waren we heer en meest. Het wapen dat Bloemendaal daar tegenover zette waren de lange uittrappen van de keeper die steevast in de middencirkel belandden en daar voor verwarring zorgen. 50% kans op een doorschieter en daar maakte Bloemendaal in de hele wedstrijd 2 keer gebruik van. 
 
Wij daarentegen zetten de aanval op een keurig manier op via veel schijven. Jort over links als een waren Tagliofico en Hidde/Stijn over rechts, stonden lekker hoog en kwamen geregeld door tot diep op hun helft. Daar werd de bal overgenomen door de middenvelders die de vleugelspelers bedienden en daar kwam ook het eerste doelpunt uit het boekje uit voort: Lin achterlijntje voorzet Rhys in 1 keer tegen het net. Prachtig en goed uitgevoerd. 
 
Daarna volgden er vele kansen en mogelijkheden waar we er nog 6 van benutten: totaal 2 keer Rhys, 2 keer Ilias, 2 keer Robbie en 1 keer Lin waar de doelpunten makers, maar Scott (paal/lat), TIes (naast en keeper), Auki en Tom waren allemaal dichtbij een score. 
 
Dat brengt me ook op een kritische noot, we hebben veel kansen nodig om te scoren en we laten te veel mogelijkheden liggen om snel de wedstrijd in het slot te gooien. Dat is jammer en een puntje van aandacht deze week op de training. 

 

Fotogalerij