Blokkers wint verdiend bij Vitesse

09
Sep
Vitesse'22 1
3
Blokkers
4

Bij het debuut in de 2e klasse speelde Blokkers vorige week een prima 1e helft maar na rust viel de ploeg van trainer Remy Zoer ver terug en wist ternauwernood een punt uit het vuur te slepen houden tegen Foresters. Kennelijk is daar afgelopen week lering uit getrokken want op de Puikman was Blokkers zowel voor als na rust de betere ploeg. Zelfs een plotselinge 2-0 achterstand vlak voor rust bracht hen niet uit balans, en door 3 doelpunten na rust nam de ploeg uiteindelijk toch wel verdiend de 3 punten mee terug naar Blokker.

Trainer Patrick van der Fits had personele problemen in de verdediging, en daarom nam hij het risico om de net van vakantie teruggekeerde Rob Touber in de basis te laten starten. Aanvankelijk ging dat goed maar mede door het warme weer was de pijp bij de fanatieke verdediger snel leeg zodat hij nog voor rust gewisseld moest worden. Dat kwam mede door de snelle rechterspits van Blokkers die hem handen vol werk bezorgde. Dat gold trouwens voor de gehele ploeg uit Blokker. Zowel fysiek als speltechnisch waren zij beter dan Vitesse. Vooral achterin had de thuisploeg het moeilijk en met kunst en vliegwerk wist men voor rust een tegendoelpunt te voorkomen. De rust leek aan te breken met een 0-0 stand, maar een verre pass op de snelle Robin Bakker bracht hem vrij voor keeper Niels Pool en hij scoorde beheerst: 1-0. Direct na de aftrap leed Blokkers balverlies en voordat ze het in de gaten hadden, wist Lennart Beentjes mede door goed doorzetten van Luuk ten Broek keeper Pool voor de 2e keer te passeren. Zodoende kon Vitesse tegen de verhouding in met een 2-0 voorsprong gaan rusten.

Na rust was het echter meteen Blokkers dat aanzette en na een perfect uitgespeelde aanval werd al in de 47e minuut de aansluitingstreffer gescoord: 2-1. Ook daarna bleef Blokkers de bovenliggende partij, maar gaandeweg wist ook Vitesse aanvallend weer mogelijkheden te creëren. Uit een daarvan kwam Vitesse zelfs op 3-1 door Mark Kokkelkoren maar de verder prima fluitende scheidsrechter blunderde toen het vlagsignaal van de grensrechter overnam. Die vlagde voor de buitenspel staande Lennert Beentjes, maar omdat die geheel niet aan het spel deelnam had de scheidsrechter de van achter opgekomen Luuk ten Broek nooit mogen terugfluiten. Achteraf had de grensrechter van Blokkers daardoor een groot aandeel in de uiteindelijke zege van zijn ploeg! Halverwege de 2e helft scoorde Blokkers de gelijkmaker en een minuut of 8 voor het einde volgde ook nog de winnende treffer: 2-3. Vitesse was nog wel enkele keren dicht bij een 3e treffer maar diverse doelpogingen gingen ofwel net over of men vond Niels Pool op hun weg. Maar gezien het vertoonde spelbeeld was iedereen het er over eens dat de beste ploeg gewonnen had.

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.