Bon giorno!

HSV JO15-4

Vitesse wist dat het best eens lastig zou worden tegen HSV. Immers, thuis werd onnodig puntverlies geleden (4-4). De wedstrijd begon rommelig. Geen scheidsrechter te bekennen. Dus ging oud-scheids Wilbert fluiten en Kees vlaggen op deze druilerige ochtend. Vitesse weet dat het direct druk moet zetten als de tegenstander nog een beetje dromerig op het veld staat. Aldus geschiedde. In de 3e minuut een snelle aanval over rechts, doeltreffend afgerond met een mooi schot van Luuk. De HSV verdediging zag er niet solide uit, maakte door de druk van het gretige Vitesse fouten. In de 12e minuut maakte Job dan ook de verdiende 2-0! HSV kon er na genoeg niets tegenover stellen. De bonkige HSV spits van twee meter zag er indrukwekkend uit, maar was het niet. Keeper Awesta had net zo goed op bezoek bij zijn zus kunnen gaan. Vitesse bleef komen, maar had pech in de afronding. Rick schot tegen de paal, kopbal Richard net over, Zakrya mist net op een haar de bal uit een voorzet. Dan op slag van rust, HSV wankelt in de achterhoede, Luuk reageert attent en schiet de 3-0 binnen. De HSV keeper kan er niet meer tegen en houd het voor gezien. Letterlijk, want hij fiets hard weg, handschoenen nog aan. Het was geen grap, het was niet eens grappig.

Gezien de comfortabele ruststand gaat Jort na rust keepen. Met onnodige koudwatervrees, maar wel met handschoenen. Jesse fatsoeneert nog even zijn haar. Immers, er staat een knappe Italiaanse uitwisselingsstudente langs te lijn, speciaal voor hem! Na luttele minuten weer een corner vanaf rechts. Job krult de bal met zijn gouden linkerbeen in de verre hoek: 4-0! Vitesse zakt wat in, laat de teugels vieren. Het levert direct een kans op voor HSV. Keeper Jort probeert, met gevaar voor eigen leven, de bal nog weg te knallen. Raakt wel wat, maar geen bal. De HSV speler kan gelukkig weer verder. En de bal, ja die ging dus het doel in: 4-1. Vitesse was direct goed wakker geschud uit zijn middagslaapje. Kai en Jesse kwamen weer binnen de lijnen om orde op zaken te stellen in de verdediging. Richard nam het team op sleeptouw. De nieuwe HSV keeper bleek helemaal geen handschoenen nodig te hebben, want keerde knap harde schoten van Richard en Luuk. Even later was het toch raak. Luuk bekroonde zijn goede vorm met een knal in de kruising: 5-1! Vitesse had verder aan het doelsaldo kunnen en moeten werken, maar kwam niet verder dan een schot van Job op de lat. Komende zaterdag thuis tegen Bergen…ben benieuwd of die wedstrijd wel doorgaat…