Boomstammen

Egmondia JO15-2

Ik weet niet wat de gemiddelde Derper zoal te eten krijgt, maar zaterdag stonden er 11 zo uit de Egmondse klei getrokken boomstammen op het veld. Arno loopt op dit moment stage in de Egmondse keuken, tot die tijd trainen wij vooral op techniek, tactiek en inzet.

Hoewel Vitesse al vrij vroeg de 1-0 scoorde (13e minuut), met dank aan Job, was het fysieke overwicht van Egmondia groot en misschien wel de reden dat de eerste helft wat stroef verliep. De duels werden door een aantal Vitesse mannen vol aangegaan, maar door een even groot aantal sierlijk omzeild. Da’s op zich ook een kunst, maar dat heet ballet. Achterin was er het nimmer aflatende 1-mans elftal Zakrya (zijn dieet moeten we ook ’s analyseren) die een van de weinige kansen van Egmondia keerde. Naast Zakrya het overzicht van Sahal en Jesse op de flanken. Het middenveld had het wat lastiger. Er stond af en toe een boom in de weg en voor de lichtere mannen Ahmad, Mees en Rick was dat niet altijd makkelijk. Toch was het middenvelder Richard die een aantal kansen kreeg. Een was er voor de keeper, de ander werd gevangen in de open ruimte naast het doel. Luuk zag een schot op goal helaas geen doel treffen. Maar ook Egmondia kreeg wat kansen. Eerst stond Zakrya in de weg, daarna de paal. De 2-0 liet lang op zich wachten. En net toen het publiek (dank voor jullie komst!) aan koffie begon te denken was het Job die iedereen weer wakker schopte. 2-0, in de 29e minuut.

Het was rust en Vitesse kon het gebruiken. ‘Gebruik je lichaam’, is een lastige aanmoediging als je twee keer zo klein bent als je tegenstander. Welk lichaam? Toch was dat de boodschap in de rust.

De tweede helft ging het beter. Er zat wat meer spel in bij Vitesse. De middenvelders gingen er steviger in. En er waren kansen. Maar de man van de tweede helft was duidelijk Mees vd Berg. Met een heuse hattrick legde hij het laatste restje hoop en ambitie van Egmondia lam. In de 49e, 53e, 57e minuut gingen de armen de lucht in. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Awesta kreeg nog een paar kansen, waarvan er 1 op de lat stuksloeg.

De enkele suggestie van een mogelijkheid op een eventuele kans op een goal van Egmondia werd door keep Leon eenvoudig gekeerd. Leon, top dat je weer terug bent!

Na de wedstrijd was iedereen blij, op 1 man na. Hij zat in de kleedkamer voorovergebogen naar het klei op zijn kicksen te staren. “Hoe vond je het gaan, Kai?”. “Slecht.”, was het antwoord. “Wat ging er slecht?”. “Alles..”. Kijk, dat tekent de winnaar, 5-0 winnen, en dan zeggen dat alles slecht ging. Terwijl er toch minstens 5 dingen goed gingen. En je zelf een prima partij hebt gevoetbald. Trots op jullie allemaal mannen! Tot volgende week.