Crisis?!?

Koedijk JO15-5

Ik kan mij niet heugen wanneer er voor het laatst 4x achter elkaar werd verloren. Bij een topclub als Ajax of degradatieclub als Twente zou dat direct tot een diepe crisis leiden. Bij Vitesse leidt het tot een grijze muis rol na alweer de 5e nederlaag in de voorjaarscompetitie. Voor het eerst sinds jaren dat wij niet meedoen voor de prijzen. De party poppers blijven dus voorlopig nog op zolder liggen. Nog drie wedstrijden dan kunnen we dit matige seizoen achter ons laten. Het zou leuk zijn als we nog wat punten weten te pakken, te beginnen tegen “aartsrivaal” Bergen. Altijd lastig. Tegen koploper Koedijk had Vitesse lang goede hoop. In het eerste kwartier was Vitesse zelfs de betere ploeg, zonder echt grote kansen. Koedijk heeft niet voor niets slechts 6 doelpunten tegen. Vitesse speelde compact (5-3-2 opstelling), waardoor ook Koedijk niet tot echt gevaarlijke kansen kwam. Toch was het Koedijk dat na 22 minuten de openingsgoal scoorde. Het spel bleef op en neer gaan. Het was dan ook jammer dat vlak voor rust een afstandsschot net over onze lange keeper Arthur heen ging: 0-2.

Na rust wist Koedijk binnen een kwartier naar 0-4 uit te lopen en was de wedstrijd gespeeld en genoot het publiek meer van de overdadige zon op deze warme dag. Kansen waren er nog voor Job, Richard en Neal, maar telkens was daar tenminste nog de sterke Koedijk keeper. Het gemis aan een eigen keeper speelt ons de laatste weken parten en zo kon Koedijk eenvoudig verder uitlopen naar 0-6, alvorens Neal met een mooi schot de eer redde. Vitesse is inmiddels afgezakt naar een oneervolle 7e plaats. Aan de inzet lag het niet, maar we spelen de laatste weken gewoon niet goed, te slordig met veel balverlies. Dat moet en kan beter!