De afsluiting tegen FcCastricum was een krachtmeting tussen 2 gelijkwaardige teams die niet wilden verliezen …..

Mei
FcCastricum JO17-1

FcCastricum Uit: ‘altijd lastig’. Ook deze keer was dat een geldend cliché. Van beide kanten was er de wil om te winnen maar nog sterker de afschuw om te verliezen. En dat vond zijn uitwerking in een heel spannende wedstrijd waarbij het voetbal niet altijd oogstrelend maar wel op en top spannend was. Een krachtmeting waarbij vaak het middenveld werd overgeslagen om maar zo snel mogelijk in het vijandelijk doelgebied te komen. Een beetje tegen onze natuur, maar wel begrijpelijk gezien de druk die iedereen voelde.

De eerste helft begon voor ons met eenperiode van druk. FcCastricum zette hoog druk en wij hadden moeite om de voorste linie vanuit het middenveld te ondersteunen. Daardoor kwamen de ballen per kerende post terug en bleef het hard werken voor ons. Dat veranderde aan het einde van de eerste helft. Wellicht was de energie van FcCastricum wat verbruikt of kregen wij wat meer zelfvertrouwen, maar feit was dat de druk opeens bij de andere keeper kwam te liggen, Een paar mooie rushes over de zijkanten met idem voorzetten belandde in of bij het doelgebied en leidde tot situaties waarop de kant met oe’s en ah’s reageerde maar waarbij de bal niet in het net verdween. Het was een raadsel hoe dat kon. Tot twee keer toe telde ik de openingstreffer al, maar even zoveel keren bleef het toch 0 – 0.

De tweede helft was ongeveer als het einde van de eerste. Wij hadden iets meer overwicht door de lange ballen waar FcCastricum telkens weer onderuit kon voetballen. Helaas werd 1 mooie aanval ons fataal. Beginnend bij een blessuregeval van Mees hadden wij steeds 1 mannetje tekort en bleef er 1 over die de bal keurig achter Floris Jan prikte. Sh*t! De wilskracht verdween echter niet bij ons en we bleven pushen op de gelijkmaker. Twee 100% kansen en een afgekeurd doelpunt na vermeend buitenspel was de buit die helaas geen treffer opleverde. 1 – 0 werd eindstand maar er was alom berusting in een mooie wedstrijd. FcCastricum wordt vermoedelijk 2e in de poule en voor ons hangt het nog op een 3e, 4e of zelfs 5e stek. Dat hangt af van de resultaten die tot 11 juni nog kunnen worden gerealiseerd…..

Het was een mooie competitie waarin we grandioos hebben gepresteerd. Goed gedaan!