De allermooiste aanval van het jaar leidde tot de 2-0!

Maa
VSV JO16-2
Onder geweldige supporters omstandigheden, hebben we zaterdag de 6 puntenwedstrijd tegen VSV afgewerkt. Op het zonovergoten A-veld waren we vanaf het eerste moment op en top geconcentreerd en legden we VSV onze wil op. Zonder onze vaste sluitpost, maar met een fantastische keeper-speler voerden we onze taken nagenoeg foutloos uit. Dat leidde tot een aantal goede mogelijkheden maar nog geen kansen. Die kwam pas nadat Tom een versnelling plaatste en met een bekeken schot de keeper verschalkte: 1-0.

Even later was het VSV dat aan de ander overzijde van het veld een misvatting tussen onze verdediging en de scheidsrechter (wel of niet achter de lijn) afrondde en de gelijkmaker op het scorebord bracht. Wij knipperden 2 keer met onze ogen en vervolgenden onze stormloop op de verdediging van VSV. Die leidde tot de allermooiste aanval van het seizoen waarbij een groot aantal spelers betrokken waren (Sebastiaan, Auke, Tom). Een genot voor de voetballiefhebber en de tribune ontplofte toen Tom deze aanval ook nog doeltreffend afrondde: 2-1. Ook gelijk de ruststand.

Na rust was het eenrichtingsverkeer naar VSV, waarbij hun snelle spits af en toe voor gevaar zorgde. Gevaar dat goed door Joris en de zijnen werd geneutraliseerd. Halverwege de tweede helft waren we opgelucht toen Lin met een bekeken schot, dat vlak voor de keeper een verraderlijke stuiter in zich had, de 3-1 liet optekenen. Dat gaf lucht en de laatste minuten werden ontspannen uitgevoetbald.

Het was een lekker potje voetbal waarbij taken goed werden uitgevoerd, inzet hoog was en de wil om te winnen er bij iedereen inzat. We blijven voortbouwen om over 2 weken de kampioenswedstrijd tegen DSS te kunnen spelen. Die wordt cruciaal in deze competitie.