De dames weten het doel weer te vinden!

20
Maa
Vitesse'22 dames 1
4
Saenden
1

Zondag ochtend om 11:00 stond er voor de dames weer een thuiswedstrijd op het programma. Zal deze bewolkte ochtend en een team met vier geblesseerde de dames deze week wel wat gaan opleveren? Na vier verloren wedstrijden op een rij, mocht er wel weer eens gewonnen worden.
Van de pupil van deze week, Silke de Maar, hebben we in ieder geval erg genoten. Silke zit op dit moment in groep 6 en daar doet ze het erg goed. Maar dat bleek niet het enige te zijn wat goed gaat. Toen ze samen met de spits van dames 1 de aftrap nam, werd duidelijk dat ze van alle markten thuis is. In haar eigen team is Silke keepster of staat ze in de verdediging. Scoren is dan lastig, zou je denken tenminste… Maar niet voor Silke! Moeiteloos passeerde ze heel Seanden, die duidelijk verbaasd waren van het jonge talent. Toen ze ook de bal nog in het doel wist te krijgen, was de toon gezet. Vitesse stond dankzij Silke al 1-0 voor!

De dames 1 hoopte dat het bij hen net zo makkelijk zou gaan als bij Silke. Maar scoren is iets waar de dames de laatste tijd moeite mee hebben. Continue rommelen in de voorhoeden, opzoek naar de gouden formule. Vorige week nam Pita Mol de plaats in als spits. Deze week was het helemaal verrassend, Marlies Schoon, die normaal als laatste vrouw de bal keurig weet weg te halen bij het doel, moest nu laten zien dat ze die bal er ook in kan krijgen.
Vitesse had overduidelijk meer balbezit dan Saenden. Wanneer je naar de ranglijst kijkt, is dit niet verbazingwekkend. Saenden is de nummer tien en Vitesse staat onlangs alle verloren wedstrijden van de laatste tijd, nog steeds vijfde.
Er werden in de eerste helft kansen gecreëerd, maar vaak gemist. Toen Denise Spindelaar, de links buiten de bal op de keeper schoot, wist de keeper de hard geschoten bal niet klemvast te vangen. Toen had de keepster ook nog het ongeluk dat Sharon Brakenhoff, de vaste voorstopster met een prachtige trap, de bal voor de voeten kreeg. Na ongeveer twintig minuten spelen schoot ze de bal, door de handen van de keeper, hoog in het doel (1-0).
Na de rust werd er aan de kant van Vitesse slechter gevoetbald. Waar het aan lag? Dat is een raadsel. Saenden wist echter ook weinig te creëren. Gelukkig win je met lelijk scoren ook een wedstrijd. Aan de kant van Saenden maakte de keeper een cruciale fout.  Na een schot liet de keeper opnieuw de bal los, de goed doorgelopen Katinka Walet kon hierdoor de bal rustig afmaken (2-0). Toen was er een lichtpuntje voor Saenden. De snelle spits wist door de verdediging van Vitesse heen te breken en maakte geen fout bij het afmaken (2-1).
Het zal toch niet weer dat de dames een voorsprong uit handen geven? Gelukkig was daar, ongeveer een kwartier voor tijd Esther de Boer, die vanuit een hoekschop de bal keurig voor het doel wist te krijgen zodat Yoeki Luijckx de bal alleen nog maar hoefde in te tikken (3-1).
En als kers op de taart kwam Merel Groen, de 16-jarige invaltopper uit de MA1, helemaal vrij voor de keepster en schoot ze de bal heel beheerst in het doel.
Zo eindigde  de wedstrijd in 4-1 en hadden de dames en natuurlijk Silke, tot opluchting van coach Jan-Piet Luijckx, eindelijk weer eens gewonnen.

VS Saenden

Fotogalerij