De Derby tegen FcCastricum: daar is geen peptalk voor nodig!

09
Feb
Vitesse'22 JO16-1
7
FcCastricum JO16-1
3
Zaterdag was het dan zover, de return-derby tegen FcCastricum JO16-1. Voor deze wedstrijd is een peptalk niet echt nodig. Iedereen kent wel een speler van de tegenpartij waar hij ECHT niet van wil verliezen en dat brengt ongekende motivatie boven. Door ziekte en blessures was de selectie wat uitgedund, maar met Bink was een goede versterking geregeld.
 
De wedstrijd werd gespeeld op het zonovergoten A-veld met een grote schare supporters. Ondanks de stormwaarschuwing in het hele land stond er bij ons slechts een stevige bries waar we op voorhand rekening mee gehouden hadden. De eerste helft zouden we met al onze energie de wind tegen positie innemen zodat we de tweede helft konden toeslaan. 
 
Zoals verwacht waren wij vanaf minuut 1 de bovenliggende partij en voetballende de betere. FcCastricum bediende zich weer van de hoge en lange bal en daar hadden we met een snelle verdediging goed op geanticipeerd. Toch was het weer FcCastricum dat de eerste bal erin prikte. Een lange pass werd door de wind verlengd en hun snelle linksbuiten verschalkte de goed uitgelopen Pieter. Geen minuut later was het 1-1 vanuit een prachtige corner die door Ilias werd binnen gelopen. Net toen we op het punt stonden om ons overwicht in doelpunten uit te drukken werden we weer verrast door een snelle loopactie binnendoor en lag de 1-2 erin. Een domper maar geen paniek want een paar tellen later was de tweede corner wederom raak. Nu was Roy degenen die de bal binnenliep. Nog in de eerste helft beloonde Lin zijn goede spel met een kiezelhard schot dat de keeper van FcCastricum alleen maar heeft horen suizen. 3-2 met rust. 
 
De tweede helft was een formaliteit. We hadden de wind mee en daardoor was de druk ongekend hoog. De ene na de andere aanval werd op de mat gelegd en slechts met kunst en vliegwerk werden doelpunten voorkomen. Het werd uiteindelijk 7-3 door doelpunten van Ilias Rhys Tom en Bink. De tegentreffer van FcCastricum was voor de statistieken. 
 
Zo! Het slechte gevoel van de vorige pot weggespoeld en FcCastricum weggespeeld! Altijd lekker!

Fotogalerij