De eerste zege van het seizoen was een goede stap richting het voetbal dat we willen: DEMJO19-1 met 4 – 1 verslagen

17
Sep
Vitesse'22 JO19-1
4
DEM JO19-1
1

DEM bleek niet de tegenstander te zijn die we gevreesd hadden. Al na 10 minuten was het overduidelijk dat we de bovenliggende partij waren en dat deze tegenstander een ideale zou zijn om het doelsaldo positief te gaan oppoetsen. De belangrijkste tegenstander van dat streven waren we zelf. Want de onrust in ons spel en de onnauwkeurigheid in de passing en de looplijnen maakte het dat het een rommelig spelbeeld gaf. Veel ’net niet’ pass-je waardoor we veel moesten omschakelen en dus niet ons 2-touch voetbal konden spelen.

Dat veranderde gedurende de eerste helft en langzaam maar zeker kwamen de patronen weer tot stand. Temporiseren en versnellen vond plaats vanaf de opbouw en toen kwam de bal wel ineens op de vleugels terecht. Uit 1 van die mogelijkheden maakte Lars de dik verdiende 1-0 door de bal gewoon in de korte hoek bij de keeper te prikken. De ruststand van 1-0 weerspiegelde niet de krachtsverhoudingen maar was wel een basis voor verdere uitbouw.

Hoe anders pakte dat uit toen we 5 minuten na de thee de 1 – 1 moesten incasseren. Een rijtje foutjes en misverstanden achter elkaar gaf DEM de mogelijkheid oog in oog te komen met Floris Jan en die kans verzilverden ze graag. 1 – 1 en wij wakker want vanaf de aftrap werd er in een vloeiende aanval afgerekend met dit gelijkspel waarbij het uiteindelijk Lars was die de trekker over haalde. Een snelle 2 – 1 dus. De rest van de wedstrijd was voor ons en een paar mooie aanvallen volgden. 2 daarvan werden tot doelpunt gepromoveerd. Een snelle combinatie tussen Teunling en Lars was de 3 – 1 en uiteindelijk na weer een mooie aanval over verschillende schijven, punterde Ties de 4 – 1 op het score bord.

We komen er aan jongens! Het spel begint te stromen en de goede trainingsarbeid begint zijn vruchten af te werpen. Helaas raakten we Taeke in de laatste minuten kwijt met een gebroken pols die 14 dagen gips voorgeschoteld kreeg.

Fotogalerij