De Kennemers kegelt Vitesse uit bekertoernooi: 5-2

25
Okt
De Kennemers
5
Vitesse'22
2

Van oudsher waren duels tussen De Kennemers en Vitesse heel beladen wedstrijden. Dit keer stonden beide partijen tegenover elkaar in de 1e knock-out ronde voor de districtsbeker. Beide ploegen waren vorig seizoen gedegradeerd: De Kennemers naar de 2e klasse en Vitesse naar de 3e.

Waar Vitesse dit seizoen een goede start had, wist Kennemers pas vorige week zondag de 1e overwinning te pakken. Maar deze laatste zege heeft de rood-zwarte formatie kennelijk vleugels gegeven, want dit keer werd het gezapig spelende Vitesse op alle fronten afgetroefd.

Toch had Vitesse al snel op voorsprong moeten komen, maar drie grote kansen bleken niet voldoende  om de score te openen. De Kennemers liet daarentegen wel zien hoe het moest en nam met 2-0 de leiding. Halverwege de eerste helft werd de aansluitingstreffer gescoord toen na goed doorzetten van Luuk ten Broek de bal voor de voeten van Kevin Klaver belandde. Die aarzelde niet en scoorde via de binnenkant van de paal. Dat zorgde ervoor dat De Kennemers even van slag raakte en Vitesse zelfs op gelijke hoogte wist te komen. Uit een prima en snelle aanval over rechts werd Kevin Klaver vrij voor de keeper gespeeld en die scoorde beheerst. Maar daarna was het afgelopen met de dadendrang van Vitesse en pakte De Kennemers wederom het initiatief om het daarna ook niet meer uit handen te geven. Invaller keeper Hans Veldt moest al enkele malen reddend optreden en kreeg daarbij hulp van paal en lat. Het bleek echter uitstel van executie, want twee keer heel knullig verdedigen werd genadeloos afgestraft. Zodoende ging de rust in met een 4-2 voorsprong voor de thuisploeg.

Ook na rust heerste De Kennemers enerzijds door een groter voetballend vermogen maar anderzijds vooral op basis van inzet. Het wachten was dan ook op het oplopen van de score. Alhoewel zij genoeg kansen creëerden werd er nog maar 1 keer gescoord toen de bal uit een voorzet van links met een prachtige volley onhoudbaar in het net werd geknald. In de slotfase kreeg Vitesse ook nog 2 levensgrote kansen maar ook die werden niet benut. Zodoende eindigde het duel voor de vele meegereisde Vitesse-supporters heel teleurstellend met een 5-2 nederlaag dat tevens een vroegtijdige uitschakeling in het bekertoernooi betekende.

Noot:
Vanmiddag was ook de regionale TV-zender 251tv.nl aanwezig. Op hun website www.251tv.nl is het interview dat trainer Patrick van der Fits gaf terug te zien.

Fotogalerij