De return tegen KSV was voor ons: 3 – 1!

KSV JO17-1

De eerste wedstrijd van dit voetbalseizoen in oktober was tegen KSV. Een goed voetballende ploeg die we in de heenwedstrijd ternauwernood op 1-1 hielden en waar we zeker voor op onze hoede waren. Wij zijn ondertussen flink gegroeid in onze voetbalvaardigheden, maar wat KSV daar tegenover kon stellen was natuurlijk de vraag. Na weer wat gepuzzel vanwege late Corona-gevallen konden we de wedstrijd toch goed voorbereiden en nagenoeg voltallig beginnen. Net als de heenwedstrijd hadden wij het betere van het spel en bleven de kansen weer niet uit. De doelpunten wel en een paar 100%-tjes konden we helaas niet verzilveren. KSV stelde daar een paar gevaarlijke momenten tegenover, maar met de 0-0 op het scorebord bereikten we de rust.

Die deed ons goed en het visualiseren van de doelpunten door onze spitsen leidde al snel tot de 1-0 van Teun Deuling. De hoge druk die we op het doel van KSV zette werd ze te veel en het wachten was op de tweede. Die viel, maar bij ons. Een tegenwindje vertraagde de terugspeelbal op Floris Jan en de ’steal’ van de spits van KSV werd omgezet in de 1-1. Na goede mogelijkheden van Luc over links was het uiteindelijk Lars die de 2-1 binnen ramde en dat luchtte ons op. KSV deed nog verwoede pogingen om gelijk te maken maar een assist uit de handen van Floris Jan bereikte Justin die koelbloedig de keeper omspeelde en de 3-1 op het scorebord zette. Een goede overwinning en een derde plaats in de stand. Goed gedaan!