De wedstrijd tegen SVIJ was een echte krachtmeting die we net verloren 6 – 5

SVIJ JO17-1

De verwachte zware pot tegen SVIJ is een echte krachtmeting geworden waarbij beide teams alles uit de kast moesten halen. Met een zieke en een geblesseerde was onze selectie uitgedund tot 12 spelers. De motor van SVIJ haperde de laatste tijd wat en hun ongeslagen status was recent 2 keer onderbroken. Toch waren we op onze hoede want met name de thuiswedstrijden lieten grote uitslagen zien. Het was voor ons belangrijk dat we direct in onze organisatie stonden en goed geconcentreerd de taken zouden uitvoeren. We wisten dat SVIJ een paar razendsnelle jongens had die in hun eentje een beslissende actie hadden dus was een rugdekking op alle posities belangrijk.

Vanaf het eerste moment was de concentratie hoog: Floris Jan leek wel magneten in zijn handen te hebben want elke bal was klemvast en onder controle. De laatste linie speelde foutloos en de rugdekking was perfect verzorgd. Het middenveld sleurde en streed voor elke bal en de voorhoede maakte de laatste linie van SVIJ gek door voortdurend te switchen en te jagen. Het was genieten aan de kant.

Halverwege de eerste helft was er een gevreesde versnelling van de spits van SVIJ die daardoor terug kon leggen en het intikkertje leek zo eenvoudig. 1-0 achter maar geen koppie ging hangen. Sterker, de rug werd gerecht en bij de tweede overtreding op Justin ging de bal op de stip: Mees klaarde het klusje 1-1. Wat ook de ruststand werd.

Na rust drongen wij aan en de druk op het doel van SVIJ nam toe. Drie 100% kansen werden geturfd tot een hoge, door de wind gedragen bal aan onze kant niet werd ‘opgelost’ en de handige spilts van SVIJ de bal intikte. Wederom werden de mouwen opgestroopt en ging de druk onverminderd omhoog. Ook nu weer een paar goede kansen die met de hand moesten worden tegengehouden. Penalty en wederom klaarde Mees dit klusje 2-2. Spanning alom. Even waren we de kluts wat kwijt en SVIJ profiteerde daarvan en toonde dat ze goed konden voetballen. In no-time stonden we met 5-2 achter, maar het goede moest nog komen. Een prachtige knal van Teunling en de 3e pingel van Mees bracht de spanning terug naar 5-4. Een mooie 6-4 en even zo fraaie 6-5 van Teunling bracht de eindstand op het scorebord.

Het was een schitterende wedstrijd met een goeie uitslag. Goed gedaan jongens! Willem dank voor het vlaggen en Carmen voor het rijden.