Deze verliespartij is op geen enkele manier positief te becommentariëren: een volledig onnodige 3 – 2.

24
Sep
FcUitgeest JO19-2
3
Vitesse'22 JO19-1
2

De uitslag van Fc Uitgeest – DEM 1 – 0 was inderdaad een afspiegeling van hun krachtsverhoudingen. En onze 4 – 1 van vorige week had dan ook een op een gekopieerd kunnen worden in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FcUitgeest JO19-2. Een ongelukkige stuiter in een afstandsschot bracht dan wel de 1 – 0 voor hun, maar ons voetbal was zoveel beter dat de 1 – 2 bij rust net zo goed 1 – 3 of 1 – 4 had kunnen zijn. Maar….. we maakten ze niet en daarmee bleef Uitgeest in de wedstrijd.

Goed, de warming-up was niet plezierig doordat we pas laat het veld op konden, het kunstgras was stroef en belemmerde onze balcirculatie, een zieke, een gebroken pols, blessures waardoor we niet met de bekende formatie konden spelen zijn wellicht excuses waardoor het niet liep, maar ik heb ook gewoon sterk samenspel gezien in de eerste helft. De tweede helft was kortweg ondermaats. We lieten Uitgeest terug komen in de wedstrijd 2 – 2 en verzuimden de voorsprong weer terug te pakken met een gelukkige pingel. De dadendrang die we vervolgens neerlegden werd ons fataal met een Lucky afstand schot net buiten bereik van Floris Jan.

Kortom een zeer onbevredigende wedstrijd die onnodig werd verloren. Deze week maar eens puzzelen hoe dit zo is gekomen en op wat voor manier we dit kunnen voorkomen. Als het niet loopt moeten we zoeken naar de patronen waar we goed in zijn. Even terug naar het samenspel met de bal over de grond en daar onze zekerheden zoeken. Een mooie opdracht voor komende week.

Fotogalerij