Doelpuntenfestijn bij Zeevogels-Vitesse: 3-6

27
Nov
Zeevogels
3
Vitesse'22
6

Eindelijk was het zo ver. Na bijna 25 jaar speelden Zeevogels en Vitesse in competitieverband weer eens tegen elkaar. Alle 7 eerdere onderlinge duels in Egmond aan de Hoef eindigden in remise, waarvan maar liefst 5 keer met de cijfers 1-1. Toen Vitesse vlak voor rust de achterstand in liep waardoor de rust met 1-1 inging, lag het statistisch gezien voor de hand dat de pot gespeeld was. Maar ditmaal werd er afgerekend met de cijfers uit het verre verleden. Waar in die eerdere duels het totaal aantal doelpunten bleef steken op 14, oftewel gemiddeld precies 2 treffers per duel, werd er dit keer maar liefst 9 keer gescoord! Vitesse had dit keer duidelijk én de beste conditie én het laatste woord want de opgelopen 3-1 achterstand werd uiteindelijk omgebogen in 3-6 overwinning.

Vooral de eerste helft domineerde Zeevogels het duel op basis van kracht en inzet. Vitesse oogde wat ongeïnspireerd en leed onnodig veel balverlies. Toch werd al wel snel duidelijk dat de verdediging van de thuisploeg de zwakke schakel was. De eerste grote kans was ook voor Vitesse toen Shabari Visser doorbrak op rechts maar de bal vervolgens onzorgvuldig terugspeelde in de voeten van een verdediger. Na zo’n kwartier spelen nam Zeevogels verdiend de leiding. Uit een corner van links werd de bal voor het doel langs achter geschoten maar de goed fluitende scheidrechter, die alles van heel dichtbij volgde, zag een overtreding en wees gedecideerd naar de stip. De penalty werd feilloos benut door aanvoerder en spits Jelle Schut. Alhoewel het spelpeil nogal te wensen overliet ontstonden er toch kansen aan beide kanten. Zo moest Tom Laan in actie komen toen de rechterspits alleen op hem af mocht gaan. Zoals gezegd kwam Vitesse vlak voor rust op gelijke hoogte. Na een duel in de middencirkel viel de bal over de ver opgerukte verdedigers. Jort Kaandorp troefde vervolgens de laatste man van Zeevogels af en passeerde vervolgens ook de ver uit zijn doel gekomen keeper. In plaats van de bal meteen van afstand binnen te schuiven nam hij die zodanig met de voet mee naar links dat hij steeds verder van de goal kwam te staan. Daardoor leken de verdedigers het nadere onheil alsnog te kunnen voorkomen, maar nadat hij er enkelen had uitgekapt wist de spits van Vitesse de vrij voor doel staande Mats Laan aan te spelen die de bal eindelijk droog binnen knalde: 1-1.

De eerste10 minuten na rust leek het duel beslist te gaan worden door Zeevogels. Binnen 2 minuten kwam de ploeg opnieuw op voorsprong toen er na een aanval over links niet adequaat werd ingegrepen en een van de aanvallers vrijwel vanaf de achterlijn de bal toch in het doel wist te frommelen. Zo’n tien minuten later kwam bij knullig uitverdedigen de bal zomaar voor de voeten van spits Jelle Schut. Met een perfecte lob verschalkte hij de voor zijn doel staande Tom Laan: 3-1. Een volgende grote kans volgde toen opnieuw een van de voorwaartsen vanaf rechts kon doorbreken maar die schoot jammerlijk naast. In plaats van 4-1 werd het kort daarna 3-2 toen een voorzet van Robin Bakker door Mats Laan werd binnengetikt. Diezelfde Mats Laan voltooide daarna ook zijn “hattrick” toen hij een door een verdediger weggekopte bal ineens op de schoen nam en de bal net buiten bereik van de keeper precies bij de verste paal zag binnenrollen. Mede door deze mentale klap vloeiden de krachten nog verder weg bij de thuisploeg waardoor Vitesse nog meer ruimte kreeg. Daarvan werd ook gretig geprofiteerd. Eerst was het Jort Kaandorp die scoorde na een mooie aanval over links. Vervolgens tikte Robin Bakker een voorzet van de ingevallen Rik Beentjes binnen, waarna deze laatste zelf ook nog een doelpuntje meepikte en de einduitslag van 3-6 op het scorebord bracht. Alles overziende had het best wel eens anders kunnen aflopen maar toch gingen de 3 punten enigszins geflatteerd mee naar Castricum.

Fotogalerij