Doelsaldo

Bergen JO15-6

Wie had dat ooit gedacht, spelen tegen Bergen! Late 1 april grap? Nee. Echt waar! Dus trappen de mannen van de C4 om 14:30 af tegen Bergen. Wat voor wedstrijd kunnen we verwachten? Een spannende strijd wordt verwacht. Bergen zint op sportieve wraak, immers Vitesse pakte met minimale voorsprong op Bergen het kampioenschap van 2016. Vitesse begon als vanouds, gelijk druk zetten. Het leverde al gauw een kans op voor Job, zijn schot ging echter net over. Het was snel duidelijk, Bergen was niet zo goed, koos meestal voor de lange bal. Het leverde vrijwel geen kans op. Ze hadden niet op Zakrya gerekend. De snelste verdediger van Noord-Holland, die elk gat dicht loopt en die na 100 sprintjes er gewoon nog een doet!  Toch, na een kwartier, een kans voor Bergen, maar prachtige redding van keeper Kai, die zich niet breed hoeft te maken, want dat is hij al. Vitesse speelde goed over, maar bleef soms te lang de combinatie opzoeken en liep zich vaak vast op de rode muur van verdedigers. Kansen kwamen er echter wel, maar Vitesse was ongelukkig in de afronding: schot van Mees op de paal, Job op de lat. Brilstand dus met rust. Dat was dit seizoen nog niet eerder gebeurd!

De tactiek voor de 2e helft was duidelijk: tikkie takkie voetbal a la Barcelona tot de 16 en dan schieten op doel of strakke voorzet geven.  Uiteindelijk was er een corner nodig om de score in de 37e minuut open te breken. Zakrya kopt snoeihard op de lat, waarna de sterk spelende Sahal binnen schiet: 1-0!  De Bergen ban was gebroken. Bergen had echter een sterke keeper, die menig schot wist te pareren. Zo ook in de 48e minuut het harde schot van Luuk.  Twee minuten later, Job, ditmaal vanaf rechts a la Robben naar binnen draaiend, schot spat op de lat. In de 62e minuut is het dan wel eindelijk weer raak. Mooie aanval via Mees en Ahmad, doelpunt van onze goalgetter Job: 2-0. De wedstrijd was gespeeld, maar Vitesse wilde meer. Immers, het doelsaldo kan nog wel eens heel belangrijk worden. Dan een bizar moment. De coach van Bergen schreeuwt om een penalty na vermeend hands van Kai en rent het veld op! De sportief fluitende Sofian stuurt de coach rustig het veld uit. Na luttele minuten kan de wedstrijd weer door. Hard schot van Richard rakelings over. Dan vlak voor tijd een prachtige bal van Luuk in de kruising: 3-0! Het was precies genoeg om op doelsaldo de koppositie in te nemen! Het is echter dringen aan kop, met vier teams in de rat race die nog tot eind mei duurt.