Donkere wolken boven de Puikman na 1-3 verlies tegen United/DAVO

Maa
Vitesse'22
United SV/DAVO

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Vitesse kon bij winst rechtstreekse degradatie zo goed als afwenden en voor United/DAVO was het de laatste kans om aan datzelfde gevaar te ontkomen. In de uitwedstrijd in Haarlem was Vitesse nog de overtuigende winnaar met 1-3, maar dit keer liet de ploeg het na een redelijk begin helemaal afweten. En door de uiteindelijke 1-3 nederlaag op de Puikman zakte Vitesse naar de 12 e plaats met nog slechts 3 punten voorsprong op de 13e positie, die directe degradatie naar de 3e klasse impliceert.

Het eerste kwart van het duel startte Vitesse goed en wist ook de nodige kansen te creëren. Maar van die royale mogelijkheden werd er na ruim een kwartier spelen slechts één benut. Dat bracht de thuisploeg weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar de genadeklap bleef dit keer uit voor de één na onderste ploeg uit de 2e klasse. De ploeg uit Schalkwijk putte daaruit de nodige moed, vooral toen niet lang daarna de gelijkmaker op het scorebord kwam. Die klap kwam Vitesse daarna nauwelijks meer te boven. Het spel werd minder en minder en United/DAVO kreeg steeds meer het gevoel dat er deze middag wel iets te halen viel in Castricum.

De 2e helft werden de weersomstandigheden steeds minder, en datzelfde gold ook voor het spel van Vitesse. Door enerzijds het windvoordeel en anderzijds het feit dat de opbouw van Vitesse nogal te wensen overliet, groeide United/DAVO meer en meer in de wedstrijd. Bij een corner in de 63e minuut ging keeper Tom Laan in de fout waarna de bal via het been van een van de verdedigers in het doel belandde: 1-2. Met de moed der wanhoop probeerde Vitesse het nadere onheil af te wenden, maar tevergeefs. Nadat vlak voor tijd nog een mogelijkheid op de gelijkmaker jammerlijk gemist werd, werd de genadeklap uitgedeeld zodat dit keer United/DAVO met een 1-3 zege op zak aan de terugreis naar Haarlem kon beginnen. Door die nederlaag is Vitesse in een precaire situatie terecht gekomen, en er zal vanaf nu heel wat moeten gebeuren om het naderende onheil van (rechtstreekse) degradatie af te wenden!