Door winst in Wijk aan Zee blijft Vitesse in de race!

07
Mei
Wijk aan Zee
3
Vitesse'22
4

Na een slechte serie wedstrijden is het Vitesse weer gelukt om weer eens 3 punten te pakken. Daar zag het in het begin helemaal niet naar uit want binnen 10 minuten stond de thuisploeg al met 2-0 voor. Maar geleidelijk aan wist Vitesse zich op karakter terug te knokken in het duel en pakte verdiend de zege. Omdat de concurrentie allemaal punten lieten liggen behoudt Vitesse nog steeds uitzicht op de nacompetitie. Maar dan moet het komende zondag tijdens het feestweekend opnieuw wel allemaal meezitten!

Zoals gezegd begon Vitesse welhaast traditioneel veel te slap aan de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Wijk aan Zee. Door knullig verdedigen werd het in de 1e minuut al 1-0 voor de thuisploeg. En een te slappe terugspeelbal rond de 10e minuut leidde zelfs tot een 2e tegentreffer: 2-0. Daarna was het Vitesse dat geleidelijk aan het initiatief naar zich toe trok. Na zo’n half uur spelen was Rik Beentjes al dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn schot ging rakelings over de lat. Maar 5 minuten later was het alsnog raak. Met een perfect genomen vrije trap bracht Shabari Visser de stand op 1-2. En kort voor rust viel ook nog de verdiende gelijkmaker toen Rik Beentjes opnieuw vrij voor de keeper verscheen. Ditmaal was de keeper kansloos tegen zijn harde uithaal; 2-2.

Kort na rust nam Vitesse zelfs de leiding toen Mats Laan met een diepe bal vanuit het middenveld de diepte ingestuurd werd en vrij voor de keeper verscheen. Via de binnenkant van de verre paal rolde de bal in het doel: 2-3. Daarna werd het een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen, maar vooral voor Vitesse dat heel veel ruimte kreeg van de tegenstander. Desondanks duurde het tot een minuut of 5 voor het einde voordat het duel in het slot werd gegooid. Opnieuw was het Nick van de Ven die op vrijwel identieke wijze zijn 2e treffer liet aantekenen: 2-4. In de laatste minuut wist Wijk aan Zee de eindstand nog iets dragelijker te maken, mede omdat het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel werd genegeerd: 3-4.

Door deze winst heeft Vitesse nog steeds kans op deelname aan de nacompetitie. Dan moet het niet alleen zelf thuis winnen van het laag geklasseerde WSV maar bovendien moet concurrent SVW, dat nu gelijk staat met Vitesse maar een veel beter doelsaldo heeft, punten verspelen in het thuisduel tegen het reeds gedegradeerde OSV.

Fotogalerij