DSS JO11-2 – VITESSE ’22 JO11-1

17
Sep
DSS JO11-2
0
Vitesse'22
9

Zaterdag 17-9-2016, DSS JO11-2 – Vitesse ’22 JO11-1

Zaterdagochtend vroeg uit de veren, want het eerste fluitsignaal, voor de start van onze eerste competitiewedstrijd, zal bij DSS JO11-2 om 8.30uur klinken.

Om 7.20uur verzamelen op de Brink. Het was Morris die ietwat vertraging had omdat hij moest wachten op het gepruttel van de cappoccinotoren van zijn vader. Menig ouder had zijn voorbeeld willen volgen, maar waren nog te versuft om hieraan te denken. Het was echt vroeg, voor sommige van ons dan 😉

Eenmaal bij DSS aangekomen lag er een groen veld met zwart rubber te wachten om betreden te worden door de 8 herten van Vitesse. Na het zien van de tegenstander tijdens de warming-up werd er door het pupliek al flink gefilosofeerd over het wedstrijdverloop in positieve zin. Dit kwam natuurlijk mede omdat onze mannen met een gezonde spanning aan een warming-up waren begonnen, wat er goed uit zag.

Na het eerste fluitsignaal was het DSS die balbezit had, logisch, want zij begonnen aan de aftrap. Echter direct na de aftrap was het Vitesse die gretig oogde, doordat zij flink druk zette op de tegenstander kwamen zij dan ook snel in balbezit en namen het initiatief. Er werd goed overgespeeld en oogstrelende  combinaties gevonden, ook werden er goede individuele acties gemaakt, Morris, Jurrit en Tommie stoven veelvuldig hun tegenstander voorbij wat zich uiteindelijk uitbetaalde in een openingstreffer van Morris.

Na deze openingstreffer was het nog steeds Vitesse dat bleef aandringen maar verzuimde de trekker over te halen. Uiteindelijk zwichte de verdediging van DSS onder de druk door een prima afstandsschot van Tom, 0-2. DSS probeerde aanvallend nog wel iets door er snel uit te komen en te counteren maar door goed verdedigend werk van Tom, Ricardo, Levin en niet te vergeten de sluitpost Ian werden deze snel de kop in gedrukt. Uiteindelijk  waren het Sem (1x), Jurrit (1x) en Ricardo uit een corner (1x) die de score uitbreidde, waardoor we met een 0-5 voorsprong de kleedkamer opzochten.

In de rust hebben we getracht de vleugels, die de jongens hadden gekregen door de comfortabele voorsprong, te kortwieken, en de wedstrijd te benadere alof het 0-0 staat. Met die instelling werd dan ook aangevangen aan de 2e helft, echter was het DSS die iets beter uit de kleedkamer kwam. Middels diverse schoten probeerden zij Tommie, die het keepershirt het overgenomen van Ian, te verschalken. Maar het was Tommie die aan het langste eind trok, keer op keer stond hij in de weg voor DSS. De tegenstander begon in te zien dat het geluk vandaag niet aan hun zijde stond. Onzin natuurlijk want het waren gewoon onze verdiensten en (verdedigende) kwaliteiten, wat zich ook weer uitbetaalde in goals. Ian zette goed druk op zijn tegenstander waardoor hij de bal op kon pikken en vervolgens de keeper verschalkte 0-6. Ook Sem kreeg de smaak te pakken, hiervoor moets hij wel eerst even het rubber, wat tussen de grassprietjes lag, van dichtbij bestuderen nadat hij onderuit werd gehaald. Uit de vrijtrap kon hij de 0-7 aantekenen , snoeihard en onhoudbaar. Ondanks dat de 2de helft wat rommeliger was, creeërden we nog wel kansen. Jurrit wist goed van zijn snelheid gebruik te maken en ging een paar keer zijn directe tegenstander voorbij, maar kon het net niet vinden. Ik denk dat hij goaltjes spaart voor als we het echt nodig hebben. Hetzelfde gold voor Morris, mooie individuele acties wat leidde tot diverse schoten op doel, gelukkig was Ian alert waardoor hij uit de rebount de 0-8 kon aantekenen en uiteindelijk zette Sem de 0-9 op het scorebord. Hierna klonk het fluitsignaal, en mochten we de penalty’s nemen. Het leek wel alsof er nog niet voldoende gescoord was vandaag, 90% ging er in, grote klasse.

Mannen goed gespeeld vandaag, volgende week wacht er een nieuwe tegenstander, Zeevogels.

 

Tot volgende week

Thijs

 

 

 

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.