DTS gelukkige winnaar in doelpuntrijke subtopper: 3-5

26
Maa
Vitesse'22
3
DTS
5

De publieke belangstelling viel enigszins tegen, maar de thuisblijvers hebben wel wat gemist! In een enerverend duel was het uiteindelijk de gevaarlijke spits Jordi Bitter die opnieuw beslissend was en DTS 3 punten bezorgde. Maar daarmee kreeg de ploeg meer dan het verdiende. Want alleen al op basis van de 1e helft had de ploeg uit Oudkarspel de handen al mogen dichtknijpen als ze met 1 punt waren vertrokken vanaf de Puikman.

Met name het 1e kwartier liet Vitesse DTS alle hoeken van het veld zien. Al inde 10e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong na een doelpunt van Mats Laan, waarbij keeper Gerjan Stet er niet goed uitzag. Nog geen minuut later had Tom Spil de 2e moeten maken toen hij vrij voor de keeper werd gezet door Robin Bakker, maar zijn inzet ging net voor langs. En in de 16e minuut volgde na een prima aanval over rechts een voorzet op de vrijstaande Nick van de Ven maar ook die grote kans werd niet benut. Zodoende bleef DTS in de wedstrijd en langzaam maar zeker lieten ze zien dat ze best wel over een goede ploeg beschikken. In de 21e minuut liet Jordi Bitter zich voor het eerst zien. Nadat hij via een gelukkige kluts de bal voor de voeten kreeg, was hij de verdedigers meteen te snel af en ging alleen op doelman Tom Laan af. Zijn inzet ging dit keer net naast. Nog een minuut later ontsnapte Vitesse opnieuw aan de gelijkmaker toen een inzet net voorlangs het doel ging. De laatste 10 minuten van de 1e helft waren echter weer voor de thuisploeg. Na een afgeslagen aanval pikte Nick van de Ven de bal op, passeerde op snelheid enkele verdedigers in het penaltygebied en legde de bal prima terug op Jort Kaandorp, die beheerst scoorde: 2-0. Daarna verzuimde Vitesse het duel al voor rust te beslissen want nog geen 5 minuten later werden opnieuw twee 100% kansen jammerlijk gemist.

Na rust verviel Vitesse weer in een oude fout. In plaats van meteen door te gaan liet men het initiatief aan DTS. En dat had tot gevolg dat de verdediging van Vitesse, die voor rust de zaak nog redelijk onder controle had, daarna in grote problemen kwam. Binnen een tijdbestek van 12 minuten werd de stand van 2-0 omgebogen in 2-3. Eerst werd in de 52e minuut slecht verdedigen afgestraft: 2-1. Daarna mocht Jordi Bitter veel te gemakkelijk het penaltygebied binnen lopen waarna zijn voorzet op wat fortuinlijke wijze voor de voeten van Risto van Lieshout kwam die zodoende de gelijkmaker kon scoren. In de 62e minuut had Jordi Bitter zijn ploeg al op voorsprong kunnen zetten toen hij vanaf links vrij voor doel kwam maar hoog over schoot. Dat bleek echter uitstel van executie, want nog een 2 minuten later liet hij wel zien dat hij een echte afmaker is: 2-3. DTS probeerde daarna de voorsprong te vergroten maar Vitesse wist zich terug in de wedstrijd te knokken. In de 72e minuut leidde dat tot de verdiende gelijkmaker, toen Robin Bakker hard uithaalde en Gerjan Stet kansloos liet: 3-3. Daarna leek het duel te gaan eindigen in een gelijkspel maar het venijn zat deze middag in de staart. Nadat eerst keeper Tom Laan in de 87e minuut DTS nog met een prima redding van een voorsprong had afgehouden, ging het mis na een afgeslagen aanval van Vitesse over links. Uit de daaropvolgende counter moesten de (veel) te ver opgerukte verdedigers van de thuisploeg in de achtervolging op de snelle rechterspits, die door een onnodige zet in de rug van Tanno van de Berghe ten val kwam in het strafschopgebied.  De prima leidende scheidsrechter zag daarin een penalty die uiteraard door topscoorder Jordi Bitter feilloos werd binnengeschoten: 3-4 Daarna probeerde Vitesse nog wel de gelijkmaker te forceren, maar uiteindelijk was het opnieuw Jordi Bitter die van de geboden ruimte profiteerde en zijn grote klasse liet zien en zijn 2e opeenvolgende hattrick voltooide: 3-5.

Fotogalerij