Duel in subtop tussen Vitesse en Purmerend eindigt onbeslist: 1-1

21
Apr
FC Purmerend
1
Vitesse'22
1

Alhoewel het duel tussen Vitesse (6e) en Purmerend (7e) betitteld kon worden als een heuse subtopper was het voor beide ploegen toch zaak om minimaal één punt te pakken. Want in de 2e klasse A staan alle ploegen zo dicht op elkaar dat zelfs de huidige 6e plek nog steeds geen zekerheid biedt voor lijfsbehoud in die 2e klasse. Zo dicht staan alle ploeg bij elkaar. In een aantrekkelijk duel werden de punten uiteindelijk gedeeld, en dat was een juiste afspiegeling van de onderlinge krachtsverhoudingen.

Purmerend begon het duel uitstekend en voordat Vitesse goed wakker was, kwam het thuisspelende Purmerend al op voorsprong. Met enkele korte combinaties kwam een van de spitsen vrij voor keeper Tom Laan en die scoorde beheerst. Het duurde niet lang voordat Vitesse die klap te boven was, want geleidelijk aan werd de verdediging van Purmerend door de snellere spitsen van Vitesse op de proef gesteld. Nadat al enkele mogelijkheden onbenut waren gebleven was het na ruim 15 minuten alweer gelijk. Met een crosspass werd Robin Bakker op rechts gevonden, die zijn man weer te snel af was en de bal vervolgens prima breed gaf op de meegekomen Rowdy Baltus. Die kon de bal eenvoudig binnenschieten. Een goal uit het boekje! Daarna bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd en ook voor beide doelen ontstond het nodige gevaar. Zo ging een kopbal van Rowdy Baltus uit een corner van links via de lat over.

Ook na rust een zelfde spelbeeld. De eerste grote kans was voor Purmerend, maar keeper Tom Laan wist zijn voet nog tegen de bal te krijgen. Maar ook Vitesse liet zich niet onbetuigd. Zo miste de vrijgespeelde Jort Kaandorp net de controle om de keeper te verschalken. Ook Robin Bakker kwam na een schitterende lange solo vrij voor de keeper maar zijn schot stuitte af op de keeper. Uiteindelijk stond de 1-1 ruststand nog steeds op het bord toen de prima leidende scheidsrechter Van den Hoed na 90 minuten affloot.

Met nog 2 competitieronden en een inhaalduel voor de boeg staat Vitesse nog steeds op de 6e plaats. Om de degradatievoetbal definitief te ontlopen zijn nog 2 punten nodig. Komende zondag kan dat al gebeuren als De Kennemers op bezoek komt bij Vitesse.

Fotogalerij