Een derby zoals een derby hoort te zijn: spannend tot het laatste moment. Eindstand: 2 – 2

Maa
FcCastricum JO17-1

Met een vertraging van 4 weken konden we zaterdag eindelijk onze krachten meten met onze leeftijdgenoten van die andere club uit Castricum. Onze voorbereiding was deze week ongekend, full house met de trainingen en iedereen zo scherp als een mes. Kom maar op dachten we!

De wedstrijd kende voor ons een ongekend goede start. Met goed combinatie voetbal verschenen we keer op keer voor de sluitpost van FcC en al na een 3 tal minuten konden we de 1-0 op het scorebord zetten. Een vrije schop van Mees werd op een geweldige manier op het hoofd door Teunling verlengd tot in de verre hoek van het doel. Een prachtige goal. Ook de tweede was er een om van te genieten een mooie aanval door het midden werd door Lars van links naar binnen gekapt en strak in het dak geschoten. Na 20 minuten op 2-0 is toch lekker.

Ook in de volgende fase hadden we het beste van het spel en een aantal 100% kansen volgden. Helaas werden deze niet gepromoveerd tot een doelpunt omdat er altijd wel een FcC been op de lijn stond. Helaas werd een snelle aanval van hun wel doeltreffend afgerond. Onze organisatie werd op het verkeerde been gezet en de 2-1 was een feit. Als donderslag bij heldere hemel kregen we ook nog een  penalty te verteren op slag van rust waardoor de comfortabele voorsprong bij de limonade alweer was verdwenen.

De tweede helft was een spannende strijd waarbij wij niet echt meer grote kansen kregen. We hadden het aan goed ingrijpen van de verdedigers en Floris Jan te danken dat we de 2-2 over de streep trokken.

Overall kan je zeggen dat we in eerste instantie een comfortabele positie wisten te creëren maar uiteindelijk met de 2 – 2 goed konden leven.