Een doelpunt meer scoren!

06
Okt
Vitesse'22 JO17-2
4
FC Castricum JO17-2
3

Een bekende uitspraak van de Verlosser Cruijff is: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander. Goed, dat deed Vitesse uiteindelijk tegen onze vrienden uit Castricum. Da’s logisch. Net zo logisch als: “Je moet schieten, anders kun je niet scoren.” Dat deed Vitesse ook. Nou vooruit, nog een verlossende uitspraak die Vitesse zaterdag eer aan deed: “Als je de eerste goal scoort, win je de wedstrijd.” Aldus geschiedde. Na de plichtplegingen en fotosessie op wederom een prachtige nazomerse dag. Reeds in de 8e minuut. Een heerlijke aanval wordt afgerond door Job. Eindelijk weer eens een goal van goalgetter Job! Onze linkerspits die te lang droog stond. Dat smaakt naar meer Job! Vitesse ging door. Immers “Als wij de bal hebben, kunnen hun niet scoren”. En wij hadden de bal in de 10e minuut. Mooi pass van Roy door het midden, waar onze rappe Tim wel raad mee wist: 2-0! Dan vlak voor rust weer een snelle uitbraak met Tim als afmaker: 3-0. Een minuut later “Je gaat het pas zien als je het door hebt” scoort FCC.

Rust. Extra rust voor de vele wissels vandaag. Er wordt dan ook maar liefst 21x gewisseld! Een record. Mijn voetbal app kan het niet meer aan. Keeper Kai verruilt het doel voor Rowan. Wisselen is echter geen doel op zich en zeker niet altijd een voordeel. “Elk voordeel heb zijn nadeel.” “Voetballen is simpel. Het moeilijkste wat er echter is, is simpel voetballen.” En dat laatste deed Vitesse effe niet. Het uitverdedigen werd tweemaal niet simpel gedaan en door simpel balverlees stond het pardoes weer 3-3. Het opbouwen van AZ tegen Ajax een dag later was zelfs nog beter. “Als Castricummers (Italianen) één kans krijgen, maken ze er twee.” Onze Afghaanse windhond Zakrya moest dus snel weer terug in het veld. “Kijk we hebben een paar hele goeie voetballers, maar die moet je dan wel opstellen, zodat ze kunnen voetballen.”

“Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt, wint.” Vitesse ging weer meer op balbezit spelen. Immers: “Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal.” Laat die ene bal er in de 53e minuut ingaan, in het goede doel dit keer! Een snelle uitbraak over links. Strakke voorzet van Tim op Mees die beheerst binnen schiet. “Kijk, de bal moet minimaal tussen die twee palen.” En zo is het verhaaltje rond: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander.” Aldus geschiedde en Vitesse ligt op koers naar de volgende uitdaging: Krommenie uit. Altijd lastig. “We gaan op zoek naar de overwinning, dan kom je hem vanzelf tegen”.

 

 

Fotogalerij