Een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft

29
Nov
Vitesse'22 F4
4
Kennemers F5
0
Dit was alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop en we moesten thuis tegen de Kennemers, die een paar plaatsen onder ons stonden. Jammer genoeg moesten wij Mees missen want die kon niet.
We begonnen goed en fel aan de wedstrijd en speelden veel beter dan vorige week, toen er het erg koud was. Er waren heel wat kansen voor ons en Hessel wist na na een paar goede acties van afstand te scoren. Even later scoorde ook Jelle van afstand. We bleven goed druk zetten en waren een paar keer dicht bij een doelpunt.
Tije stond de eerste helft op doel maar had niets te doen. De tweede helft bleven wij de goede lijn doorzetten met fel voetbal. Een ongelukkige achterbal van de tegenstander werd onmiddellijk afgestraft door Jelle die zijn tweede doelpunt maakte. Het werd ook een paar keer gevaarlijk voor ons eigen doel maar Thomas die op doel stond wist de nul te houden met een paar goede ingrepen.
Eigenlijk speelde iedereen goed en ook het overspelen gaat steeds beter. Brent wist op het laatst nog goed door de verdediging heen te breken en werd, vrij voor de keeper, door de tegenstander omver geduwd maar Leon tikte, als een echte goaltjesdief,  de bal in het doel: 4-0. Een hele mooie uitslag om de eerste seizoenshelft af te sluiten.
Jullie coaches Bastiaan en Bart zijn bijzonder trots wat op we tot nu toe gepresteerd hebben!!!
In het begin was het duidelijk even wennen aan het grote veld en waren nog  onder de indruk van grote tegenstanders en verloren we achtereenvolgens met 9-0 en 4-0 (en ook de beker/oefenwedstrijden werden verloren).
De ommekeer kwam toen we, de derde competitiewedstrijd, voor het eerst gingen scoren, we verloren weliswaar 8-4 maar waren dolblij met de 4 doelpunten en de verassing die daarmee verdient werd. We hielden er ook nog een prachtige foto aan over die de vader van Tije (Bas) gemaakt heeft en die nu levensgroot bij de ingang van Vitesse’22 staat.
Na deze wedstrijd bleken we echt onze draai echt gevonden te hebben met fel voetbal (binnen drie seconden de bal afpakken) en had eigenlijk elke tegenstander (ook de koploper) het erg lastig tegen ons.  We hebben een aantal keer zelfs met grote uitslagen gewonnen (twee keer  8-1, één keer 10-0 ) en verder steeds heel goed gespeeld (bijvoorbeeld 2-2 tegen Bloemendaal).
De nummer 1, Koninklijke HFC met grote jongens, vond ons ons zelfs de lastigste tegenstander. En iedereen kent de drie simpele regels inmiddels uit zijn hoofd, binnen drie seconden de bal afpakken, uitverdedigen naar de zijkant en ook overspelen als iemand anders er veel  beter voor staat.
Kortom, we begonnen helemaal onderaan (als 12e) en zijn nu opgeklommen tot de zesde plaats. Het team en iedereen afzonderlijk heeft enorm veel vooruitgang geboekt en we hebben erg veel zin in de tweede helft van het seizoen. Op naar de top!
Tot na de winterstop!!!!
Bastiaan en Bart

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.