Egmondia op de brommer naar de wedstrijd. JO15?

26
Mei
Egmondia JO15-1 gemengd met JO17-?
12
Vitesse'22 JO15-2
3

Zaterdag speelden we tegen de jongens van Egmondia op een zonovergoten locatie waar ik zelf nog nooit geweest was. De velden lagen er prachtig bij en ondanks de hoge temperatuur zorgde de wind voor enige verkoeling. Onze tegenstander overtreft zichzelf week na week. Deze keer kwamen de meeste met een brommer op het complex wat bij ons de gedachte deed ontstaan dat deze jongens wel eens ouder konden zijn dan 16 jaar. Om dat te compenseren hadden ze een scheidsrechter aangewezen van een jaar of 13 die dermate vreemde zinnen produceerde dat je je bijna schaamde om voetballer te zijn.

Maar goed, je hoefde niet in het 5de bierelftal van Fc Knudde te spelen om te zien dat de tegenstander wel groot was maar niet zo technische waardoor wij als vanouds terugvielen op onze beproefde strategie: hoog op staan, Daan halverwege onze helft iedereen voor Joep tegen de middenlijn en zodoende de druk naar voren houden en iedereen in de buitenspelval laten trappen die ‘streng doch rechtvaardig’ door Wim wordt gecontroleerd.

Ondanks die keurige doelpunten onzerzijds en een aantal mooie aanvallen waren we niet opgewassen tegen deze ‘reuzen’. Met een gemiddelde lengte van 1.85 en schoonmaat 46 werden we zo nu en dan overlopen en ik heb welgeteld 55 diepte ballen gezien waaruit 11 keer werd gescoord. De andere keren was of Daan, of Joep of Dyon of Dion of Ties of Thom of Stijn of Wouter of Jort of Mike of Ronie of Remie wel in staat om een voet er tussen te krijgen en daarmee balbezit over te nemen. Aan de Egmondia kant overheerste het betere schop en duwwerk en regelmatig vlogen onze lichtgewichten met een grote boog een 10-tal meter door de lucht om als volwaarde Muppetshow dansers weer op te krabbelen en hun strijd te vervolgen.

Kortgezegd; verloren met strijd. Het was leuk om te zien!

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.