Eindelijk winst voor Vitesse thuis tegen Uitgeest: 1-0

12
Okt
Vitesse'22
1
Uitgeest FC
0

Het moest er een keer van komen! Met wat meer geluk zou Vitesse zeker niet op de laatste plaats hebben gestaan. Maar de makke van Vitesse is en blijft nog steeds het benutten van de kansen.  Tegen Uitgeest had de thuisploeg binnen een minuut of 10 al een beslissende afstand kunnen  of zelfs moeten nemen. Dat gebeurde echter niet, waardoor het lang spannend bleef op de Puikman. Maar ver in de 2e helft viel alsnog de beslissende treffer, dit keer in het voordeel van Vitesse in een meer spannende dan goede derby.

In deze derby in de onderste regionen van de 2e klasse ging Vitesse voortvarend van start en was ook het eerste deel van de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Al in de 5e en 11e minuut al had Vitesse kunnen en eigenlijk ook moeten toeslaan. Maar de koelbloedigheid ontbrak wederom. Halverwege de 1e helft leek Jort Kaandorp in kansrijke positie te komen, maar hij werd aangetikt door de uitgelopen keeper van Uitgeest. Omdat de spits van Vitesse ternauwernood op de been bleef, ontsnapte Uitgeest aan een penalty en wellicht zelfs aan een rode kaart. Na zo’n een half uur spelen kreeg Uitgeest de grootste kans van de wedstrijd toen de spits vrij voor keeper Tom  Laan verscheen. Maar zijn inzet werd dankzij een prima redding tot corner verwerkt. Zodoende ging de rust in met een 0-0 stand.

Na rust zakte het spelpeil meer en meer omdat beide ploegen bang waren om te verliezen. Uitgeest had weliswaar wat meer balbezit, maar de ploeg ontbeerde de klasse om het de dit maal prima op dreef zijnde defensie van Vitesse moeilijk te maken. In de 73 minuut sloeg Vitesse alsnog toe. Uit een corner van links werd de bal voorbij de 2e paal door de sterk spelende Joris van het Wout voor het doel gekopt, waardoor de vrijstaande Rick Beentjes de bal simpel in het doel kon knikken: 1-0. Met de moed der wanhoop probeerde Uitgeest de bakens te verzetten, maar echte kansen gaf Vitesse niet of nauwelijks weg. En omdat ook de thuisploeg niet bij machte was om de bevrijdende treffer te scoren, bleef het spannend tot de laatste minuut. In de 90e minuut kreeg Uitgeest zelfs nog een kans op de gelijkmaker, maar de inzet ging van dichtbij hoog over. In de extra tijd drong Vitesse weer aan en was nog dichtbij een 2e treffer, maar de het duel eindigde uiteindelijk in de eerste seizoenoverwinning voor Vitesse.

 

 

Fotogalerij