FcCastricum hield ons van de koppositie af maar met 3 – 3 kunnen we leven…..

FcCastricum JO19-1

Aan onze voorbereiding kon het niet liggen. Die stond volledig in het kader van een ‘hommage aan onze sponsor’ 😉. Gekleed in de shirts van Vitesse Soccer USA (zie foto 1) werkten we de Warming Up af alvorens ons sharp 14:15 wemelden op het hoofdveld. Daar waren alle zeilen bijgezet om tijdig te starten, maar belangrijker was om op tijd te eindigen voor de 8ste finale van Nederland tegen de VS. De scheidsrechter vond dat hij wel 2 keer 40 minuten kon spelen maar daar kan in een Derby natuurlijk geen sprake van zijn. Daarom was het schema strak geredigeerd. 14:15 start, 45 minuten, 10 minuten rust, 45 minuten. Geen blessuretijd. 15:55 klaar…… 🙂

En zo geschiedde. Sharp 14:15 startte de altijd leuke, spannende, fanatieke confrontatie met onze leeftijdgenoten van die andere club uit Castricum. Voor beide teams geldt dan dat er onverwachte krachten en kwaliteiten naar boven komen en dat was zeker het geval bij FcCastricum. De plek op de ranglijst wees in ons voordeel uit, maar daar was in de eerste fase van de wedstrijd niets van te merken. Onze opponent speelde snel, gevarieerd, over de vleugels en zoals vaker kwamen we in het begin wat moeilijk op gang. Een ongedekte middenvelder kon vanuit de GOLDEN ZONE uithalen en Floris Jan was gezien. De bal verdween prachtig (eerlijk is eerlijk) in de rechterkruising. Deze wake-up call bracht ons beter in de wedstrijd en er leek niets aan de hand toen Lars gewoon vanuit zijn specialiteit (doorloop balletje en afronden) de stand weer op gelijke hoogte bracht. Tijd om door te drukken.

Helaas zat het engeltje nu niet bij ons op het doel. Een rommel scrimmage en een (terechte) penalty zorgden voor een nare ruststand (1 – 3) en dat beloofde wat voor de tweede helft. Toch was er geen vrees dat we het niet konden keren. Voetballend kwamen we er al beter uit en als we terug gaan in onze modus van ‘Rustig rond spelen’ dan zijn er in deze klasse geen teams die ons kunnen tegenhouden. Moesten we nog wel even laten zien…..

De tweede helft startte vanuit ons dan ook in alle overtuiging dat het uiteindelijk goed zou komen. Geleidelijk aan leken de krachten bij FcCastricum te verdwijnen en kwamen wij meer en meer in hun 16. Een gelukkig stuiter en eigen doelpunt bracht de aansluitingstreffer en wederom een snelle combinatie met steekbal op Justin gaf hem de gelegenheid om cool af te ronden. De 3 – 3 stond op het scorebord en we gingen voor meer. De koppositie in de 1e klasse stond op het spel en onze wil om te winnen van school, klas of dorpsgenoten was sterk. De kansen die we kregen konden we niet omzetten in doelpunten en zoals de oude voetbalwet zegt: dan valt hij aan de andere kant. Zover kwam het gelukkig niet maar het was aan Floris Jan te danken die met een katachtige reactie de (wederom terechte) penalty uit zijn hok wis te houden! `Hoera voor Floris Jan’. Onze bank was het daar helemaal mee eens.

Om 15:55 floot de keurig leidende heer Liefting de wedstrijd ten einde en was het rennen naar de kantine voor een spannend potje voetbal. Samen met de jongens van JO19-2 en een aantal andere bezoekers werd de wedstrijd luid becommentarieerd en toegejuigd. Dank aan de dames en heren van de kantine die dit mogelijk maakten. Leuk!

Ik wil jullie trouwens onze bank met gekwetsten niet onthouden (zie foto 2). Het is daar zo overvol dat degenen die moeten invallen naar buiten de dag-out worden verwezen. De heren maken er een jolige boel van met hier en daar wat suggesties aan de scheidsrechter of als er moet worden ingegrepen bij wat onvriendelijke schermutselingen……