FcUitgeest had niets in te brengen. Wij wel! 0 – 2

FcUItgeest JO19-2

Met de vorige wedstrijd in herinnering en tot op het bot gemotiveerd begonnen we zaterdag de wedstrijd tegen FcUitgeest JO19-2. Onze tegenstander had zich genesteld op de tweede plek in de stand (achter Zaandijk) en vanuit de kennis van de eerste pot moesten we hier de punten gaan pakken. De motivatie en de strijdlust spatte van de warming up af en de intensiteit van het kleine partijtje was ronduit ‘goed’. Mooi om te zien dat jullie elkaar coachen en sturen …

Het begin van de wedstrijd was dan ook duidelijk voor ons. Of het door de bal kwam valt niet te zeggen, maar dat Uitgeest zelf geen wedstrijd ballen ter beschikking heeft en dat we dus met ‘eigen materiaal’ aan de slag moesten, geeft te denken over hun voorbereiding. Wij maakten daar dan ook gretig gebruik van en ik had de tijdwaarneming nog niet gestart of de bal lag al bij hun in het mandje. Een lange bal in de 16 werd door Lars met een soort ‘Kung Fu’ beweging langs de keeper getikt waarna de bal in het netje verdween. Lekker begin.

Daarna begon de wedstrijd en werd het een echte strijd op het middenveld. Dat wij de bovenliggende partij waren bleek wel uit het aantal kansen dat ontstond en die met name voortkwamen uit aanvallen over de zijkanten. De voorzetten hoog of laag zorgden elke keer weer voor gevaar. Ook doorloopballen waren gevaarlijk en dat bleek uit een op de paal uiteen spattend schot van Lars. De score bleef nog even 0 – 1. Halverwege de eerste helft kwam dan ook de tweede score van ons. Wederom een mooie aanval die eindigde bij Justin die secuur de lange hoek vond en de stand naar 0 – 2 tilde. De rest van de eerste helft bleven wij de sterkste en het was opvallend dat er geen extra doelpunt viel. Rust.

De tweede helft was zonder hoogte punten of je moet de knal op de lat van Teunling noemen, de meerdere kansen in de 16 of het voetje van Floris Jan die de aansluitingstreffer voorkwam. Uitgeest was onmachtig om een vuist te maken en de warrig leidende scheidsrechter droeg niet bij aan een vloeiende pot voetbal. Ondank verwoede pogingen van FcUItgeest hield de verdediging/keeper  de stand voor de derde helft op rij ‘de nul’. Dat geeft moed voor de komende wedstrijden.

Overeenkomstig de wens namen we de 3 punten mee naar Castricum en wisselden we met Uitgeest van plek in de stand. We staan op een keurige tweede plek met nog 3 wedstrijden in deze fase te gaan.