Feest voor Vitesse door bekerduel tegen IJsselmeervogels (1-5)

14
Maa
Vitesse'22
1
IJsselmeervogels
5

Voor menige club biedt een bekerloting tegen een aansprekende tegenstander op eigen terrein kansen voor een onvergetelijk happening. En dat is ook het geval geweest door de komst van IJsselmeervogels naar de Puikman.

Alhoewel niet iedereen het koude weer wilde trotseren om de “Rooien” van Spakenburg (algeheel landskampioen in seizoen 2010-2011) aan het werk te zien, was het gezellig druk rond het hoofdterrein. Zoals wel een beetje te verwachten viel, ging de winst vrij gemakkelijk naar IJsselmeervogels. Maar daarna barstte het feest pas echt los. Zanger Bernard Karsten zorgde voor een perfect sfeertje in de kantine, en mede dankzij de inzet van Slagerij Van der Meer en Vishandel Arie de Graaf en een grote groep vrijwilligers was ook volop aan de inwendige mens gedacht. Al met al een dag waar heel Vitesse met een heel positief gevoel op terug kan blikken.

Alhoewel de eerste kansen voor de Rooien waren was het toch Vitesse dat al na enkele minuten brutaal de leiding nam. Daarvoor was overigens wel de medewerking nodig van keeper Van Emmerik, die een simpele voorzet van rechts toch in zijn eigen doel wist te krijgen. Dat betekende tevens het 1e tegendoelpunt in het bekertoernooi tot nu toe. Maar het grote klasseverschil was al snel te zien, en dus was het wachten op de gelijkmaker. En die kwam dan ook na zo’n kwartier spelen. De bijna ongrijpbare rechterspits Bryan Burgerhout profiteerde weer eens van zijn snelheid, en bood spits Emre Pinar een niet te missen kans: 1-1. Maar daarna wist Vitesse met veel inzet een dreigende voorsprong IJsselmeervogels te voorkomen, zodat de rust inging met deze gelijke stand.

Ook de eerste 10 minuten na rust kon Vitesse het nog bijbenen, maar de daaropvolgende 10 minuten werd de verdediging met diverse prachtige en snelle acties volledig uit elkaar gespeeld. Door nog 2 goals van Emre Pinar (ex Hellas Sport) en doelpunten van Maikel de Harder en Jeffrey Buitenhuis werd de stand opgevoerd naar 1-5. Daarna nam IJsselmeervogels gas terug, zodat uiteindelijk een voor Vitesse toch nog wel acceptabele einduitslag op het scorebord prijkte.

Al met al een leerzame ervaring voor de ploeg van trainer Patrick van der Fits, waarmee de mannen hopelijk hun voordeel kunnen doen volgende week uit tegen West Frisia in Enkhuizen. Want dan zijn de punten weer hard nodig!

Fotoboek van de gespeelde bekerwedstrijd: Vitesse’22 – IJsselmeervogels

2e Fotoboek van de gespeelde bekerwedstrijd: Vitesse’22 – IJsselmeervogels (met dank aan Stijn Kaandorp).

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.