Feestje?!?

Mei
GSV JO15-1

Na het Ajax feestje (donderdag) en voor het Feyenoord feestje (zondag) moest het afgelopen zaterdag een feestje worden voor de mannen van de JO15-4. Het was al een feestelijke dag vanwege het 95-jarig bestaan van Vitesse. Bij winst van Vitesse lonkt het kampioenschap! De Vitesse mannen stonden dus op scherp tegen concurrent GSV, want alleen met strijd was deze wedstrijd te winnen. Vitesse schoot uitstekend uit de startblokken. De eerste de beste aanval werd direct fraai afgerond door Richard. De bliksemstart kreeg in de 12e minuut een vervolg. Na hands van GSV mag penalty killer Kai aanleggen: hard in de kruising! Vitesse op een comfortable 2-0 voorsprong! Een dag later deed Feyenoord dit scenario exact na! GSV werd gevaarlijker. Een schot ging rakelings naast het doel van keeper Luuk. Na een oponthoud wegens een ongelukkige blessure van een GSV speler raast de Vitesse trein weer verder. Een prachtige aanval via Joey op de rechterflank werd door goalgetter Job keihard afgerond: 3-0! GSV werd echter steeds gevaarlijker en keeper Luuk kreeg steeds meer te doen, maar was kansloos in de 22e minuut: 3-1.

Het was duidelijk, Vitesse was er nog niet en moest in de 2e helft de scherpte houden om de voorsprong te blijven koesteren. GSV wist echter al na 3 minuten de aansluitingstreffer te maken (3-2). Het spel golfde nu op en neer en bij tijd en wijlen liepen de emoties hoog op. Scheids Wilbert hield het spel gedecideerd kort. Een voorsprong verdedigen is toch vaak moeilijker dan op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Vitesse werd omsingeld en na een uur spelen kwam GSV verdiend op gelijke hoogte (3-3). Dat zou een mooie en terechte eindstand zijn geweest. Vitesse was echter moegestreden. De aanvalslust had zijn tol geeist. Vitesse kon geen vuist meer maken, al kreeg het nog een paar kansen. Richard was misschien nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn vrije trap ging over. Dan 5 minuten voor tijd, GSV weet gebruik te maken van de chaos in het strafschopgebied en tikt de 3-4 binnen. Ongeloof in het veld en langs de kant. Met moed der wanhoop probeert Vitesse op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Ook Zakrya meldt zich aan het front, onze krijger waar GSV veel ontzag voor had. Het mag niet baten. GSV maakt koelbloedig gebruik van alle ruimte die het nu krijgt en scoort vlak voor tijd de beslissende goal vanuit een counter: 3-5. Jammer mannen! Geen feestje voor Vitesse. Vitesse moet de laatste twee wedstrijden winnen en hopen dat GSV nog een puntje laat liggen tegen KSV. Dan heeft Vitesse alsnog op 27 mei zijn feestje!