Foresters te sterk voor Vitesse’22

21
Okt
Vitesse'22
1
De Foresters
4

Bij winst op Foresters zou Vitesse de laatste plaats op de ranglijst hebben verlaten. Maar tegenstander Foresters speelt welhaast traditioneel zijn beste wedstrijden op de Puikman. Voor rust kon de ploeg van trainer Patrick van der Fits weliswaar nog redelijk bijblijven, na rust nam de snelle en balvaardige Heiloose formatie het heft volledig in handen en won derhalve zeer verdiend met 1-4.

Foresters kwam direct vanaf de aftrap feller uit de startblokken dan de thuisploeg en kwam daardoor al snel enkele malen dreigend voor het doel van Vitesse. Na ruim 10 minuten ging het al mis toen Joey Breed in het strafschopgebied ten val kwam nadat hij licht werd aangetikt door Ruben Jakobs. Aanvoerder Carlo Smit benutte de toegekende penalty feilloos: 0-1. Niet veel later leed Vitesse balverlies en was Foresters weer snel in de omschakeling. Uit de daaropvolgende scrimmage werd de bal teruggelegd op de van Flamingo’s overgekomen Bert Inecia die de bal vervolgens kiezelhard in de kruising joeg: 0-2. Een forse afstraffing dreigde maar daarna kwam Vitesse ook langzamerhand beter in de wedstrijd. Dat leidde ook tot diverse mogelijkheden voor de spitsen van Vitesse maar de kansen werden gemist al dan niet door goed werk van de keeper van Foresters. Maar vlak voor rust was het alsnog raak. Robin Bakker wist zich op links vrij te spelen en passeerde keeper Tijs Laagland kansloos: 1-2.

Wie na rust dacht dat Vitesse door die late aansluitingstreffer direct op zoek zou gaan naar de gelijkmaker, kwam bedrogen uit. Met Kevin Klaver in de ploeg voor de in de kleedkamer achtergebleven Jort Kaandorp was Vitesse geen schim meer van de ploeg die in het 2e deel van de eerste helft tenminste gelijkwaardig was aan Foresters. De bal kon nauwelijks meer in bezit worden gehouden en daardoor kon het team van trainer Klanker zich helemaal uitleven. Dat leverde naast mooi voetbal ook een aantal grote kansen op waarvan er 2 werden benut door wederom Bert Inecia, die daarmee zijn productie voor zijn nieuwe ploeg aardig wist op te krikken. Vitesse kreeg nog wel enkele grote kopkansen om de stand nog wat draaglijker te maken, maar omdat die onbenut bleven eindigde het duel in een dik verdiende 1-4 overwinning voor Foresters..

Fotogalerij