Fors verlies Vitesse in laatste duel bij KFC: 6-1

12
Mei
KFC
6
Vitesse'22
1

Na een zwakke eerste seizoenshelft presteerde Vitesse na de winterstop aanzienlijk beter. Zodanig zelfs dat de ploeg van trainer Patrick van der Fits zonder degradatiezorgen kon afreizen naar Koog aan de Zaan. Daar moest KFC van Vitesse winnen om kans te krijgen op deelname aan de nacompetitie. Net als de laatste weken wel meer het geval was kwam Vitesse  al na enkele minuten op achterstand toen een vrije trap buiten het strafschopgebied in het kruis werd geschoten. Die meevaller zorgde voor rust bij het  laag geklasseerde KFC, dat uiteindelijk geflatteerd met 6-1 zegevierde en zich daardoor alsnog plaatste voorde nacompetitie.

Vitesse startte met enkele wat omzettingen in de ploeg en met name door de snelle achterstand zag de verdediging er diverse keren niet goed uit. Na al enkele kansen gemist te hebben kwam KFC binnen 20 minuten op 2-0 nadat balverlies was geleden op het middenveld. Toch liet Vitesse zich aanvallen wel degelijk gelden en met name Robin Bakker was heel dicht bij een tegentreffer. Nog voor rust viel een 3e treffer zodat de rust aanbrak met een 3-0 achterstand voor Vitesse.

De start van de 2e helft was even abominabel is de 1e want voordat de meeste supporters  terug waren uit de kantine stond de 4-0 al op het scorebord. Daarna volgde ondanks vele fouten toch een aardig kijkspel met vele kansen aan beide kanten. Met enkele prima safes wist de keeper van KFC bijna zekere doelpunten van Rowdy Baltus en Desmond de Waart te voorkomen. Aan de andere kant ging KFC een stuk doeltreffender om met die kansen, want zij lieten nog 2 doelpunten bij schrijven. Tussendoor redde Jort Kaandorp nog de eer bijeen 5-0 stand nadat Vitesse wegens hands een penalty was toegekend.

Fotogalerij