Fortuna Wormerveer (was) altijd lastig. Nu 12-0

Fortuna Wormerveer JO16-1

Fortuna Wormerveer is een tegenstander die ons vaak dwars zit. Een aantal jaren geleden volgden ze ons zelf tot in België. Tijd om een keer goed af te rekenen met deze tegenstander.

Zaterdag was het dan zover. Zo scherp als een mes betraden we het veld na een goede, geconcentreerde warming up. Met een complete selectie van 15 man, prachtig weer en een goed gevulde supportersschare werd Fortuna vanaf het begin onder druk gezet. Net zoals zondag in de Arena was de wedstrijd eigenlijk na 10 minuten gespeeld. Toen hadden we er al 2 in liggen en gaf het spelbeeld geen aanleiding om te vrezen voor puntverlies.

Nu nog proberen om er een goede wedstrijd van te maken en de valkuil van vorige week (dichtlopen van het centrum) te vermijden en dus een hoge score te behalen. En dat lukte goed! We controleerden de wedstrijd, bleven goed kijken en de bal veroveren en op die manier kreeg Fortuna nimmer grip op ons spel. Via een 7-0 ruststand bouwden we de score gestaag uit. Met als opdracht om geen lange ballen te spelen en alleen over de grond te voetballen speelden we Fortuna zoek en van het kastje naar de muur. Slechts met overtredingen waren we af te stoppen waardoor Pieter zijn eerste score van het seizoen mocht laten aantekenen. De penalty ging er onberispelijk in.

Goed gedaan en op naar de teams die wat hoger in de competitie staan. Komend weekend al tegen VSV dat 3e staat. Het wordt een uitdaging om zo hoog mogelijk te eindigen met een zo groot mogelijk doelsaldo voor. Dat biedt de beste kans tot promotie naar een hogere klasse waar we met dit spel gewoon in thuis horen.