Gedoodverfde kampioen VSV onderuit op de Puikman

26
Apr
Vitesse'22
2
V.S.V.
1

Dit weekend moest het gaan gebeuren. Het tot nog toe ongeslagen VSV had een grote kans met nog 2 duels te gaan de titel al in de wacht te slepen. Maar dan moest er wel op de Puikman gewonnen worden van Vitesse en daarnaast moest concurrent LSVV punten verspelen uit bij West Frisia. Aan de laatste voorwaarde werd voldaan, maar VSV werd vlak voor tijd op de 1e nederlaag van dit seizoen getrakteerd door een prachtige goal van uitblinker Jasper Rutgers.

Vooraf stond al vast dat het een gedenkwaardig duel zou gaan worden. VSV ging voor de titel en Vitesse moest punten halen in de strijd om nacompetitie te ontlopen. De statistieken van de laatste jaren wat betreft de onderlinge duels in Castricum waren duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Maar het verschil op de ranglijst was dermate groot en de resultaten van Vitesse tot nu toe zó tegenvallend dat slechts weinigen rekenden op een verrassing. Maar ook dit keer kwamen die statistieken uit. Weliswaar waren de eerste grote kansen halverwege de 1e helft voor VSV, maar het was het weer opgeleefde Vitesse dat zo’n 10 minuten voor rust brutaal de leiding nam. Nadat de bal op het middenveld werd veroverd kwam aanvoerder Jasper Rutgers aan de bal en na een rush voorwaarts stuurde hij Rick Beentjes op rechts de diepte in. Die leverde vervolgens een perfecte voorzet af op het hoofd van Desmond de Waard, die de bal feilloos kon binnen koppen. Een doelpunt uit het boekje: 1-0. VSV zette aan voor een slotoffensief om de achterstand nog voor rust in te lopen, maar de verdediging van Vitesse gaf geen krimp.

Ook de eerste periode na rust was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen nauwelijks te merken. Vitesse, met ondermeer aanjager Shabari Visser weer in de gelederen, was met uitvallen net zo gevaarlijk als VSV. Voor beide doelen speelde zich hachelijke taferelen af, waarbij met name Tom Laan zich diverse keren wist te onderscheiden. Eenmaal had hij daarbij zelfs de binnenkant van de paal nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Aan de andere kant hadden de snelle aanvallers van de thuisploeg het duel al in het slot kunnen gooien als ze meer gedaan zouden hebben met de geboden ruimte. En zo bleef de spanning gedurende het hele duel voortduren. Maar met nog ruim 10 minuten te gaan viel dan toch nog de gelijkmaker uit een corner van links toen een van de lange mensen van VSV geheel vrijstaand en midden voor het doel kon inkoppen. Na die gelijkmaker ging VSV op zoek naar de winst en daarmee het kampioenschap in de 2e klasse. Maar uiteindelijk was de wederom sterk spelende Jasper Rutgers die het feest voor VSV verstierde. Vitesse kreeg in de 88e minuut een vrije trap toegekend op zo’n meter of 25 van het doel, en die krulde hij op een fantastische manier in de kruising bij de 1e paal. VSV zette daarna nog wel aan voor een slotoffensief maar wist niet meer aan de eerste competitienederlaag te ontkomen. Mede door de resultaten van de concurrenten klom Vitesse naar de voorlopige veilige 10e plaats, terwijl de titelaspiraties van VSV nog minimaal één week in de ijskast zullen moeten blijven!

 

Fotogalerij