Geel Wit ’20 JO9-2 – Vitesse’22 JO9-4

Maa
Geel Wit '20 JO9-2

Beste vrienden van Vitesse!

Vanochtend, onder de rook van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo, mochten 6 jongetjes aantreden tegen het thuis spelende, in 1920 opgerichte, SV Geel-Wit. Op kunstgras, dat dan weer wel.

Het bleek een leuk clubje, waar we voor het eerst op bezoek waren. Een langgerekte club, velden achter elkaar, maar zeer gemoedelijk in de omgang. Met het prachtige weer en prettige sfeer was het na weken van gehannes bij de uitclubs eindelijk een fijne ochtend. Zo kan het dus gelukkig ook. Oké, het duurde even voordat ook een tweede doeltje gevonden was en we van start konden, maar ach. Kan de beste overkomen.

De wedstrijd zelf bleek een leuke, sportieve en gelijk opgaande pot. Geel-Wit en Zwart-Blauw hielden elkaar redelijk op gelijke hoogte. 2-2 na 10 minuten, 3-2 na 20 minuten, 5-3 achter na 30 minuten… En toen. De laatste tien minuten. In het korte samenzijn tijdens de time-out namen we even de tips en tops door. We laten ons hier het kaas niet van het brood eten, die punten gaan in de tas en meer van dat soort one-liners…

Hoe dan ook, de laatste 10 minuten waren mooi om te zien, 4 goals van ons, 0 van hen. Dat was echt verdiend. Ze gingen ervoor en de blijdschap spatte ervan af bij elke goal die viel. Eerst de achterstand in een gelijkspel omgebogen, om er vervolgens overheen te gaan. Na 40 minuten dus 5-7 op de borden. Verdiend, dat ook.

Dat het zo’n leuk potje was vonden de tegenstanders ook, sportief en spannend. Ze leuk dat we uitgenodigd zijn op het toernooi van Geel-Wit op 1 juni. Een uitnodiging die we graag aangaan.

Volgende week eindelijk weer thuis. Op de velden van de Puikman ontvangen we ODIN. En zoals ik enige tijd geleden als schreef, tegen die club zijn de statistieken in ons voordeel. We hebben er nu al zin in.

Voor nu; iedereen een geweldig weekend gewenst. Hop! Naar buiten, de zon in!

Groet,

André en Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.