Geflatteerd 5-0 verlies van Vitesse in Assendelft

26
Okt
Assendelft
5
Vitesse'22
0

Na de 1-0 winst tegen Uitgeest en de 2-6 zege in het bekerduel tegen Alkmaarse Boys waren veel Vitesse-supporters met goede moed naar Assendelft afgereisd. Maar al heel snel zagen ze dingen die de moed weer diep in de schoenen deed zinken. Vooral in de eerste helft werd heel zwak (uit)verdedigd en daar profiteerde het veel fellere Assendelft optimaal van.  Alhoewel de zege van de thuisploeg verdiend was, was de uiteindelijke eindstand zeker geen juiste afspiegeling  van het klassenverschil tussen beide ploegen. Want ook dit keer werden een aantal goede kansen niet door Vitesse benut!

Mede door een beenbreuk van Robert Poel in een midweeks oefenduel tegen Kennemers, dat met 1-0 door de Wijkers werd gewonnen, moest trainer Patrick van der Fits opnieuw de nodige omzettingen plegen in zijn team.  Vanaf de aftrap was het direct druk voor keeper Jelle Limmen, die de geblesseerde Tom Laan verving. Na een afgekeurd doelpunt en een enorme schietkans was het al in de 6e minuut raak toen Rick Neele dankbaar gebruik maakte van klungelig uitverdedigen van Vitesse. Nadat met name Robin Bakker enkele prima mogelijkheden niet wist te verzilveren liet Rick Neele kort voor rust zien dat hij wel een echte afmaker is en scoorde de 2-0. Overigens na opnieuw balverlies in de verdediging van Vitesse.

Het eerste kwartier van de 2e helft zette Vitesse aan en een aansluitingstreffer leek er aan te komen. Vitesse ontbeerde echter het beetje geluk daarvoor want met meer geluk dan wijsheid wist de keeper van Assendelft zijn doel schoon te houden. Toen Rick Neele z’n 3e treffer scoorde was het gebeurd met Vitesse. Ook een dubbele wissel aan Vitesse-kant bracht daarin geen verandering. Uiteindelijk profiteerde de vervanger van Rick Neele ook van zwak ingrijpen in de defensie van Vitesse en scoorde tweemaal. Bij het laatste doelpunt verspeelde Joris van ’t Wout  de bal, en kwam daarbij zo ongelukkig ten val dat hij na een langdurige behandeling met een brancard van het veld moest worden gedragen. Gezien de impact daarvan en omdat het duel al lang gespeeld was, liet de scheidsrechter de blessuretijd maar achterwege.

 

Fotogalerij