Gelukkig hebben we gewonnen!!

Mei
ADO'20 MO17-1 (4e Divisie)
Pfffff, dat was een hele opluchting bij het laatste fluitsignaal van de wedstrijd van zaterdag tegen de meisjes van ADO’20. Want de spelers van JO16-1 die altijd met zoveel bravoure de wedstrijden benaderen, waren opmerkelijk stil en nerveus. ‘Het zal toch niet zo zijn dat we vandaag van die meisjes gaan verliezen? Zijn ze goed, zijn ze goed? Spelen ze hoog??’ Waren zo’n beetje een dwarsdoorsnede van alle vragen die er heersten bij de voorbespreking. Een makkelijke prooi voor mij als trainer om de angst er even mooi in te wrijven: ‘ Nou ik heb gehoord dat ze 4e Divisie spelen, Dat is het hoogste van Nederland. Ze spelen tegen Excelsior, Eindhoven, Arnhem…….’ Het was een genoegen om te zien dat de angst er meer en meer insloop. :)

Maar goed, na een voorzichtig begin (pas op he, geen Jorisje of Hiddetje bij die meisjes!!) bleek dat we fysiek toch sterker waren dan de dames van ADO’20. We moesten wel alert blijven want voetballen konden ze zeker. Het samenspel van de dames was leuk om te zien en de verdediging was opgewassen tegen onze snelle buitenspelers die met individuele acties probeerden de backs te verrassen. Er moest een gewelddadig actie van de rechtsback aan te pas komen om Rhys af te stoppen en hem als een gevelde eik naar het gras te laten gaan. BOEM! Het zelfde deed Rhys even later bij het verzilveren van de penalty, BOEM! En 1-0.

Na de zoveelste missie van Lin tot de achterlijn lukte het hem uiteindeljk om de keepster te verschalken met een hard en hoog schot. Daardoor werd de ruststand 2-0.

De tweede helft hadden we ons fysiek en de wind mee en werd het lastiger voor ADO om onze helft te bespelen. De lange bal van hun was in ons voordeel en onze opdracht om te voetballen in plaats van de fysieke strijd pakte uit in leuk voetbal. Vanuit het motto ‘Alle ballen op Scott’ lukte het om hem zijn eerste doelpunt van het seizoen te laten maken. Uit enthousiasme prikte hij ook gelijk zijn tweede er maar in. Ook die ban is nu dus gebroken en dat biedt kansen voor de laatste 2 wedstrijden.

De tweede helft eindigde uiteindelijk in 7-0 voor ons, maar ik heb een leuk en goed spelende tegenstander gezien die hard werkte en bleef proberen tot het eind. Hulde!