Goede start Vitesse in nacompetitie

17
Mei
Westfriezen
1
Vitesse'22
3

Voor het 1e duel in de nacompetitie voor promotie/degradatie in 2e en 3e klasse moest Vitesse op bezoek bij Westfriezen. Voor de ploeg uit Zwaag was dat heel bijzonder! De laatste competitieronde moest de ploeg namelijk alles uit de kast halen om rechtstreekse degradatie te voorkomen, en dat lukte door een 1-0 winst thuis tegen Spartanen. Diezelfde winst zorgde toen óók voor winst in de 3e periode! Al met al niet zo verwonderlijk dat men in Zwaag promotie naar de 2e klasse eigenlijk nauwelijks ziet zitten.

Westfriezen zelf ging er vandaag uiteraard wél voor en kwam zelfs met 1-0 aan de leiding. Doch het niet bepaald overtuigend spelende Vitesse nam uiteindelijk een aardig voorschot op overleving van de 1e ronde van deze nacompetitie door met 1-3 te winnen.

Vitesse startte met een heel aanvallend ingesteld team met 5 aanvallers en deed dat overtuigend. Binnen 5 minuten wist de keeper van Westfriezen een pegel van Desmond de Waard net over de lat te tikken, en een minuut later kreeg hij hulp van een van zijn verdedigers die een bal van de lijn moest halen. Daarna werd het ook bij Vitesse allemaal wat gezapiger. En na ruim een kwartier spelen ging het zelfs helemaal mis, toen rond de middenlijn een duel om de bal knullig werd verloren, waarna een splijtende dieptebal volgde die de rechterspits vrij voor keeper Tom Laan bracht. En die profiteerde optimaal van de hem geboden ruimte, en bracht de thuisploeg op voorsprong.

De gelijkmaker leek 5 minuten later al te vallen toen Nick van de Ven uit een vrije trap de bal binnenkopte. Echter werd dat doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De gelijkmaker viel alsnog in de 37e minuut. Bij een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Robert Poel, en die haalde genadeloos hard uit. Via de binnenkant van de paal sloeg de bal als een raket binnen: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust was Westfriezen als eerste dichtbij een nieuwe voorsprong, maar uit een kansrijke situatie ging de bal net voorlangs. Daarna golfde het spel wat op en neer met nauwelijks goede aanvallen en veel dode spelmomenten door blessures. Halverwege de 2e helft ontsnapte Robin Bakker na een dieptebal plotsklaps aan zijn bewakers, en kwam alleen voor de keeper. Met een beheerste schuiver in de verre hoek zetten hij Vitesse op voorsprong: 1-2.

Het pover spelende Westfriezen bleef strijden voor een beter resultaat maar in de 81e minuut werd de genadeklap uitgedeeld. Bij een lange aanval van Vitesse kwam de bal voor de voeten van Robin Bakker, die nog enkele verdedigers moest ontwijken en daarna de bal verwoestend hard in de kruising schoot. Een schitterend doelpunt waardoor de stand op 1-3 kwam.

Niet veel later had hij voor een echte hattrick kunnen zorgen toen hij in vrijstaande positie een voorzet ineens op zijn pantoffel nam. Die bal ging echter ruim over. Omdat Westfriezen ook niet meer bij machte was om nog iets uit te richten, eindigde het duel in een 1-3 overwinning voor Vitesse.

Op 2e Pinksterdag volgt het 2e duel op de Puikman met dus goede vooruitzichten op de 2e en beslissende ronde.

Fotogalerij