Grijs

ADO J)15-8

Het was een grijze wat mistige zaterdagmiddag. Een dag die je al vergeet terwijl hij nog bezig is. Zo was het ook een beetje met deze bekerwedstrijd tegen ADO. Vitesse startte heel gecontroleerd. De bal ging lekker rond met Leon op de midden mid positie naast Mees, bij afwezigheid van Awesta en Richard. De favoriete lange bal had even plaats gemaakt voor de combinatie. Eigenlijk heel prima. En al snel resulteerde het gedegen spel van Vitesse in de 1-0 door Job op aangeven van Mees de Boer. Niet veel later was het Mees de Boer zelf die op het midden door twee verdedigers brak en knap afmaakte: 2-0.

Daarop brak er een fase aan waarin veel van de aanvallen over rechts gingen, met van achteren Jesse. Rick en Luuk daarvoor. Sahal, Ahmad, Jort en Job op links kwamen even wat minder in het spel voor, waardoor iedereen de neiging kreeg op rechts te gaan spelen. Het kan ook de mist of een gebrek aan warmte geweest zijn, die de mannen noopte wat dichter op elkaar te spelen. Het veld werd in ieder geval zo klein dat we de rest van de eerste helft elkaar een beetje in de weg liepen.

In de tweede helft leek de mist nog wat dichter te worden. Vitesse dat niet echt in gevaar kwam – Kai en Zakrya hielden de boel mooi dicht achterin – deed wat het moest doen. De voorsprong tot een nog wat comfortabeler 3-0 brengen in de 42e minuut. Een mooie pass van Luuk, Mees van de Berg hoefde alleen maar binnen te tikken. Het spel kabbelde vervolgens een beetje voort. Niks aan de hand eigenlijk. Maar op het moment dat je denkt ‘niks aan de hand eigenlijk’ moet je oppassen. Dat bleek wel toen ADO plotseling wakker geworden in de 46e en 56e minuut de 3-1 en 3-2 binnen tikte. Werd het dan toch nog spannend? Nee hoor, Job was ook weer wakker en maakte in de 60e minuut een einde aan een wat grijze wedstrijd: 4-2. Maar ook grijze wedstrijden moet je winnen. En dat hebben we gedaan.

En zo staat Vitesse niet alleen nr 1 in de competitie, maar ook eerste in de poule voor de beker. Knap mannen. Op naar de ‘dubbel’!