Haarlem de Kennemers JO9-2 – Vitesse’22 JO9-4

Mei
Haarlem de Kennemers JO9-2

Beste Vitesse-vrienden,

Vanochtend, aan het begin van wat een prachtige dag lijkt te worden, speelde een compleet JO9-4 hun laatste uitwedstrijd in de voorjaarscompetitie. Met hierna nog slechts één thuiswedstrijd te gaan nemen we langzaamaan afscheid van een prachtig voetbaljaar.

De uitwedstrijd was er een voor de boeken. Onze spelers liepen nog net niet met UEFA-cup-geluid de ouderwetse Kick Smit tribune uit, omkledend in een kleedkamer waar grootheden als Pietje Keur nog hun veters strikte. Voetballend op het oude veld van FC Haarlem lijkt het daar nu meer vergane glorie. Maar scoren op het veld van FC Haarlem is een enkeling van ons toch nog mooi gelukt.

De wedstrijd zelf had twee gezichten. Eentje van jonge toppers op weg naar een glorieuze overwinning en eentje van een groep gepensioneerde bejaarden die overal meer energie in staken dan de wedstrijd. Dat laatste noemen we voor de boeken en het archief gewoon professioneel uitspelen. Onze vaste supportersgroep weet wel beter.

0-6 stond het in de rust. Prachtige en heerlijke wedstrijd. Leuke doelpunten en een ware primeur. Een doelpunt met het hoofd! Na een voorzet van Jasper knikte Pelle ‘m binnen. Naast Pelle scoorde ook Sven en Ivan hun doelpuntje.

In de rust attendeerde we de jongens nog op het feit dat dit dé wedstrijd was om elkaar alles te gunnen. En dat deden ze. Ze gunden elkaar alle rust, want mijn hemel… Het tempo lag laag. Heel laag. Uiteindelijk prikte we er toevallig nog eentje in en namen de punten met een 0-7 overwinning naar huis. De eerste wedstrijd waar de nul gehouden werd, ook wat waard.

En waarom dan toch dat lage tempo? Dat heeft alles met morgen te maken. Dan maakt JO9-4 hun opwachting bij het Klaas Peijstoernooi bij onze vrienden van FCC. Een beetje je krachten sparen na een 0-6 ruststand is ook wel weer begrijpelijk.

Dat toernooi overigens, werd vorig jaar door ons gewonnen dus de verwachtingen zijn hoog gespannen! U hoort van ons!

Tot slot wensen we jullie een geweldig weekend toe!

André en Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.