Haarlem Kennemer JO19-1 Vitesse’22 JO19-1 werd gespeeld in het oude Haarlemstadion en werd nog spannend….. 4 – 5

18
Maa
Haarlem Kennemer JO19-1
4
Vitesse'22 JO19-1
5

De wedstrijd tegen Haarlem Kennemer JO19-1 werd gespeeld in de schaduw van het indrukwekkende laatst overgebleven deel van de FcHaarlem tribune. We kent niet het fragment dat Barry Hughes met zijn roltong fluitje naar de scheidsrechter toeterde? Dat was dus daar!

Van ons team had naast de begeleidende ouders niemand een flauw idee waar het over had, maar het was een goede opbouw naar een serieuze wedstrijd die we eigenlijk heel graag wilden winnen. De stand rechtvaardigde deze verwachting en zou ons met een goed resultaat tegen DSOV in het verschiet naar een hoge positie in de competitie kunnen brengen.

Het bekende ‘eerste kwartiertje op kunstgras’ was weer duidelijk aanwezig. We konden de bal niet op de juiste snelheid in de juiste richting krijgen en na 15 minuten waren we blij dat het nog 0 – 0 was. Niet in de laatste plaats door goed keeperswerk van Floris Jan. Daarna begon de trein te draaien. Een goede corner met veel beweeglijkheid werd door Brady (!) met het hoofd afgerond en de 1 stond op het scorebord. Brady kon zich niet herinneren dat hij eerder had gescoord dus het was een euforisch moment. Helaas leidde een slippertje op het middenveld tot een mooie uitval van Haarlem met een dito afronding en was de stand weer gelijk. Toen kwam onze fase in de wedstrijd en binnen mum van tijd liepen we weg van onze op apengapen liggende tegenstander. 1-2 werd ingetikt door Gabriel. Lars raakte 2 keer het net en Fedor maakte de rebound van een goed doorgezette aanval van Justin netjes af. Daarnaast hadden we nog een aantal goede kansen die de keeper op soms miraculeuze wijze uit zijn doel hield. 1- 5 bij rust en geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft verliep net zoals de eerste. Wij hadden kans op kans en Haarlem liep achter ons aan. Helaas stond ons vizier niet op scherp en verprutsten we open kans voor het doel en in verschillende 1 op 1 situaties…….En dan roep je het over jezelf af. De 2 – 5 was een Lucky, maar de 3 – 5 was een beauty (eerlijk is eerlijk). Met nog 4 minuten te gaan werd het toch een beetje knijpen geblazen, maar zolang we in balbezit bleven was er nog niets aan de hand. Dat veranderde evenwel toen er ver in blessuretijd toch nog een doelpuntje viel en Haarlem dacht er nog 1 te kunnen maken. De schermutselingen die daarop volgden waren niet chique en een smetje op de wedstrijd. Na afloop en met een gezakt testosteron gehalte hebben we nog eens nagepraat en kwamen we tot de eensluidende conclusie: ‘zij begonnen’!

Fotogalerij