Hellas Sport opnieuw te sterk voor Vitesse’22

04
Mei
Hellas Sport
2
Vitesse'22
1

De laatste 7 seizoenen wist Vitesse geen enkele maal in Zaandam te winnen van Hellas Sport. Vier maal eindigden het duel in een 2-2- gelijkspel, en de overige drie duels leverden een zege op voor de thuisploeg. Dit weekend had Vitesse historie kunnen schrijven. Want vooral voor rust kreeg Vitesse zoveel grote kansen dat het duel na 45 minuten al beslist had moeten zijn.

Vanaf de aftrap startte Hellas sterk, en moest Robert Poel zelfs een bal van de lijn halen. Maar daarna kwam Vitesse op toeren en regelmatig werd de verdediging van de thuisploeg zoek gespeeld. In de 17e minuut kwam Vitesse op voorsprong. Luuk ten Broek brak op rechts door en zijn voorzet belandde via de schoen van zijn directe tegenstander bij de eerste paal in de kruising. En door de snelle uitvallen volgden daarna nog diverse grote kansen, die evenwel niet verzilverd werden. Daardoor ging de rust in met slechts een 1-0 voorsprong.

De eerste kwartier na rust werd Vitesse echter volledig afgetroefd door een veel en veel agressiever Hellas Sport. De organisatie in de verdediging was weg, en Hellas profiteerde dankbaar van het zwakke verdedigen van Vitesse. Al in de 11e minuut kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong, en dankzij enkele goede safes van Tom Laan bleef die stand op het scorebord staan. Pas de laatste 10 minuten gaf Vitesse weer vol gas en dat leverde enkele grote kansen op voor de toch wel verdiende gelijkmaker. Maar dit keer zat een 2-2 gelijkspel er net niet in.

Fotogalerij