Hercules Zaandam troeft Vitesse af: 5-2

09
Apr
Hercules Zaandam sc
5
Vitesse'22
2

Op bezoek bij Hercules Zaandam moest Vitesse opnieuw ondervinden dat de Zaankanters over een prima voetballende ploeg beschikken. De 3-0 zege thuis op de Puikman was destijds heel geflatteerd en deed allesbehalve recht aan hetgeen Hercules op de mat liet zien. Maar op het kunstgras in eigen huis kwam Vitesse er niet of nauwelijks aan te pas. Tegen alle verhoudingen in nam Vitesse nog wel een 0-2 voorsprong, maar nog voor rust stelde Hercules orde op zaken en ging rusten met een 3-2 voorsprong. Op de uiteindelijke 5-2 zege viel dan ook helemaal niets af te dingen.

De aftrap was nog wel voor Vitesse maar vandaaruit ging de bal meteen terug naar de verdediging en juist daar ging het deze middag veelvuldig mis. De eerste10 minuten moest Tom Laan al diverse keren in actie komen om een achterstand te voorkomen. Toch was het Vitesse dat in de 15e minuut geheel onverwacht op voorsprong kwam door Jort Kaandorp. En na een 2e goede aanval na zo’n half uur spelen werd het duel zelfs op z’n kop gezet want na diverse kansen voor Hercules was het opnieuw Jort Kaandorp die scoorde. Maar binnen 5 minuten werd de stand alweer gelijkgetrokken door een fanatiek aanvallend Hercules. Toch had Jort Kaandorp meteen daarna Vitesse weer op voorsprong kunnen of moeten zetten door zijn hattrick te voltooien, maar in vrije positie mikte hij net naast de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust nam Hercules alsnog verdiend een voorsprong toen een afstandsschot in de kruising te machtig bleek voor Tom Laan.

Een paar minuten na rust had Remy Goudriaan het duel al kunnen beslissen maar dit keer faalde hij oog in oog met de keeper. Dat bleek uitstel van executie want in de 50e minuut werd het alsnog 4-2. Vitesse probeerde het wel maar kwam op alle fronten te kort tegen de fanatieke Zaankanters. Zo’n 10 minuten voor tijd werd aan alle onzekerheid een einde gemaakt toen de verdediging weer eens uitgespeeld werd en de rechterspits de 5e treffer binnen schoot. Mede omdat Tom Laan daarna nog een penalty wist te stoppen bleef Vitesse een nog grote afstraffing bespaard.

Fotogalerij