Herfstkampioen na een klinkende 0 – 10 tegen DSOV

16
Okt
DSOV JO17-1
0
Vitesse'22 JO17-1
10

Zaterdag was het dan zover, we konden als eerste eindigen in Fase 1 van de eerste klasse JO17 door een goed resultaat neer te zetten tegen DSOV. Na het gelijke spel vorige week was het theoretisch nog mogelijk dat GeelWit ons voorbij kon gaan, maar dan moesten wij het wel heel bont maken: DSOV had nl nog geen punt verzameld!

Zonder de vaste krachten Luc, Taeke en Floris Jan maar mèt Yoeri en Ian van JO16-1 betraden we het kunstgras van Vijfhuizen. Het was nog de vraag of Teunling fit genoeg was om mee te doen dus hadden we 1 krappe wisselspeler. De Warming Up was vol geconcentreerd en onze stand-in keeper Gabriel  werd zorgvuldig maar gedegen warm gespeeld. Dat pakte allemaal heel goed uit want je kan echt spreken van een ’stormachtig’ begin. Binnen de kortste keren kon Teun aanleggen vanaf links en de keeper passeren. Lars schroomde vervolgens niet de trekker over te halen voor de 0-2 en 0-3 waarna we door het wilde spel van DSOV wat concentratie verloren. We gingen dan ook met 0-3 de rust in, maar ook verloren we Thijs door een wilde charge van een DSOV-er. Schande!

De rust gebruikten we om weer even te benadrukken waarin we goed waren: georganiseerd voetballen en de bal het werk laten doen. Dat lukte in de tweede helft zo goed dat we DSOV geen schijn van kans meer gunden en zelfs hun aanslagen op onze benen kon dat niet tegen houden. Lars maakte vervolgens de 0-4, Justin 0-5, Mees 0-6, Lars 0-7, Gabriel(!) 0-8, Teunling 0-9 met behulp van een eigen speler en Justin maakte de 10 vol 0-10. Herfstkampioen!

Concluderend kan gesteld worden dat JO17-1 een goed niveau heeft laten zien en goed mee kan draaien in de Eerste klasse. Goed gedaan jongens en nu op naar de knock-out fase van de beker en de tweede fase van de competitie. De tegenstand zal ongetwijfeld toenemen, maar dat met het alleen maar leuker.

Fotogalerij