Het laatste potje van het jaar eindigde in mineur.

25
Mei
SVIJ JO16-1
4
Vitesse'22 JO16-1
2

De feestelijke afsluiting tegen de een na onderste in de poule verliep niet zoals we hadden gewenst. Verre van dat! Wellicht was de onverwachte afwezigheid van ons-aller-aanvoerder een slecht voorteken. Nog ‘out’ van een avondje doorhalen schitterde Joris door afwezigheid en gingen we met 13 man op pad. Bij SVIJ was de concentratie ver te zoeken. Oh wat wilden we graag op een andere plek spelen en oh wat werd er gesproken over de verdeling van alle doelpunten. Natuurlijk zouden we proberen om achter elke naam een 1-tje te krijgen in de scoordersranglijst, maar dan moet je eerst je kansen creëren. Dat was vandaag een lastig verhaal.

SVIJ was helemaal niet zo slecht als we dachten en het gemis van Joris achterin liet zich gelden tegen de snelle voorwaartsen van SVIJ. De 1-0 en 2-0 lagen er dus zomaar in. Niet dat dat de kant zorgen baarde, het was duidelijk dat als we weer gingen voetballen en een beetje gas gaven we de keeper van SVIJ echt wel konden verschalken. Zekere kansen van Ilias en Tom werden op miraculeuze wijze naast en over getikt. Bij 3-0 vonden we het genoeg en werd het voetballen beter en beter en vielen snel achter elkaar de 3-1 en 3-2. Rust!

Na rust, met wind in de rug wilden we voortbouwen op de ingeslagen weg van voor de limonade, maar een ongelukkige scrimmage gooide danig roet in het eten.  Scott werd bij een actie voor ons doel vol gesandwicht tussen we grote spitsen van SVIJ en werd daarbij geraakt op zijn hoofd, strottenhoofd en borst. Om een lang verhaal kort te maken, de 112 ambulance heeft hem meegenomen voor observatie naar het ziekenhuis waar bij na een paar tests weer mee naar huis mocht. Niemand had meer zin in verder spelen en de bereikte stand van dat moment verdween in de boeken. Eigenlijk boeide niemand dat meer en was er slechts het ontdane gevoel aan wat Scott was overkomen dat restte.

Het was een afscheidswedstrijd van het seizoen 2018/2019 die in alle opzichten in mineur eindigde en geen goede afspiegeling gaf van het prachtige seizoen dat we met z’n allen hebben gehad. Nog een paar toernooien en dan is het over voor dit jaar. Nog een paar trainingen en een 3-tal toernooien is wat ons nog rest!

Vanaf deze plek feliciteren we namens Jongens onder 16-1 het eerste elftal van Vitesse’22 met het kampioenschap in de 3e klasse en promotie naar de 2e klasse!

Fotogalerij