Historische winst LSVV op Vitesse: 5-2

01
Dec
LSVV
5
Vitesse'22
2

Voor de 3e maal in de historie zijn LSVV en Vitesse in dezelfde klasse ingedeeld door de KNVB. Van de eerdere 4 duels werden er 3 gewonnen door Vitesse en 1 keer werd het een gelijkspel. Dit keer was LSVV duidelijk de betere partij en daarom bleven de punten terecht in Zuid-Scharwoude. Trainer Jan Kramer, die al 7 seizoenen actief is als hoofdtrainer, was vooral lyrisch over de 1e helft van zijn team . Zijn veel agressievere ploeg startte heel sterk en het was aan keeper Tom Laan te danken dat Vitesse al niet bij rust op een onoverbrugbare achterstand was gezet. Maar na rust nam LSVV alsnog royaal afstand van de winnaar van de 1e periodetitel.

Zoals gezegd kwam LSVV uiterst fanatiek uit de startblokken en troefde Vitesse op alle fronten af. Dat leidde al snel tot diverse afstandsschoten die Tom Laan met de vuisten wist te keren. En eenmaal kreeg hij assistentie van Menno Peters die op de doellijn redde. Maar in de 9e minuut was het bij de zoveelste doelpoging wel raak: 1-0. LSVV probeerde daarna door te drukken, maar na zo’n kwartier spelen viel het doelpunt aan de andere kant. Bij een snelle uitval over rechts was Shabari Visser, de beste man aan Vitessekant, diverse verdedigers te snel af. Hij legde de bal vervolgens prima terug op Lennert Beentjes die beheerst scoorde: 1-1. Even was LSVV van slag, maar daarna pakte het team de draad snel weer op en verscheen diverse keren gevaarlijk voor het doel van Vitesse. Nadat Tom Laan enkele kansen onschadelijk had gemaakt, was het na een half uur spelen good-old Peter Wijker (42 jaar!) die geheel vrijstaand bij de 2e paal een corner kon binnen koppen: 2-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust zat er meer pit in het spel van Vitesse, en leek er wat meer evenwicht in het duel te komen. Maar de uitvallen van de snelle thuisploeg waren veel gevaarlijker en het duurde niet lang voordat de rechterspits vrij voor doel verscheen en beheerst wist te scoren: 3-1. Vitesse bleef daarna knokken voor de aansluitingstreffer en die viel enigszins onverwacht. Een voorzet over de grond van rechts van Shabari Visser dwars door de defensie van LSVV werd door iedereen gemist en via de binnenkant van de paal rolde de bal in het net: 3-2. Twintig minuten voor tijd werd de bal bij een voorzet van rechts uit de doelmond weggewerkt, maar kwam vervolgens mooi aanrollen voor een van de middenvelder. Die haalde verwoestend uit en pegelde de bal van zo’n 25 meter onhoudbaar in de linker benedenhoek: 4-2. Vitesse probeerde het gat nog wel kleiner te maken maar de beste kansen bleven voor LSVV. Uit één daarvan viel vlak voor tijd nog een treffer, wat de eindstand op 5-2 bracht.

Fotogalerij