Hoe zoet smaakt een eerlijk verdiende overwinning?? DSK met 3-2 naar huis gestuurd!

DSK JO16-1

De wedstrijd tegen DSK was een beladen potje niet in de minste plaats omdat de begeleider van DSK een schoolvoorbeeld was van hoe wij het NIET willen. Met zijn gedrag om spelers en scheidsrechter te beïnvloeden deed hij het voetbal meer kwaad dan goed!

Brengt mij direct bij het grootste compliment dat ik jullie kan geven: je hebt je niet laten verleiden tot een reactie en hebt je voeten laten spreken! Blijven doorgaan ook al zit het tegen (buitenspel goal, onterecht afgekeurde goal na uittrap tegen Ilias, gemiste penalty, naast en over geschoten ballen) blijkt uiteindelijk toch het meest succesvol. EN HOE GOED VOELT DAT!?!?!

Maar goed, de wedstrijd op zichzelf was een mooi voetbalgevecht waarbij de spelers van DSK er net zo inzaten als wij. Lekker voetballen en proberen te winnen en daar waren wij beter in. Met een onwennige, iets defensievere formatie (1-4-3-3 met de punten naar achter) bestreden we DSK op alle delen van het veld. Goed nadenkend waar de ruimte lag en dus onze kansen, speelden we beter en kregen de beste mogelijkheden op de score te openen. Uit een afgeslagen corner drukte Ties met een direct schot de bal strak achter hun keeper en stonden we 1-0 voor. Lekker om vanuit een voorsprong te werken naar uitbreiding van de score.

Helaas werd een ingreep van Joris omgezet naar een strafschop en moest Pieter 1 minuut naar de 1-0 al weer vissen. 1-1. Met wat pijntjes de rust in, maar dat kwam doordat we echt uitgedaagd werden en meer moesten geven dan anders. Leuk!

De tweede helft zelfde laken een pak: bovenliggende partij, maar net niet kunnen doordrukken totdat een uitbraak van DSK leidde tot 1-2. Met een mooie lob werd Pieter verschalkt en moesten we nog harder de achtervolging inzetten. Het stormde op het doel van DSK en kansen stapelden zich op. Het leverde een 2 afgekeurde doelpunten op (?) waarbij de afgeketste bal die de keeper tegen Ilias aanschoot wel zeer dubieus was.

Maar de koppen gingen niet omlaag! Nee, met nog meer venijn werd er gejaagd op de gelijkmaker en wellicht nog meer. En dat kwam. Nog even via een naastgeschoten pingel, maar toen maakte Ilias het koelbloedig af. Eerst een niet weggewerkte corner met het hoofd en in de dying seconds van de wedstrijd met, alweer’ een terechte penalty? 3-2 en de punten op de Puikman gehouden.

Conclusie van de kant was: prachtig voetbalgevecht met een terechte winnaar die keurig zijn taken bleef uitvoeren als team en als individuele speler. Heerlijk om te zien.