Je laatste wedstrijd

HSV JO15-3

Je voelt je zo goed als je laatste wedstrijd, dus de mannen van de JO15-4 (C4) betraden ontspannen het veld zaterdag. Maar echt tijd om naast schoenen te lopen kreeg Vitesse niet. HSV startte gevaarlijk met een reeks lange ballen over de haperende verdediging van de blauw zwarten heen. Het leidde tot een aantal flinke kansen en een schot op de lat. Met een beetje geluk en het alerte keeperswerk van Mees (van de Berg) hield Vitesse stand. En begon langzaamaan waar het vorige week geëindigd was; met voetballen. Combineren. Het leidde in de 10e minuut na een knappe assist van Job tot de 1-0 van Richard, die samen met Job de voorhoede vormde. Richard speelde op deze positie in de plaats van de geblesseerde Luuk die man geworden is met twee indrukwekkende hechtingen op zijn elleboog.
De treffer smaakte naar meer. Linkshalf Ahmad zocht en vond Job met een knappe pass die daar zo van onder de indruk was dat hij net naast schoot. Nog even drong HSV aan, maar met het inbrengen van wissel en laatste man Zakrya was alle gevaar uit het aanvalsspel van HSV verdwenen. Vitesse dat wederom in de vorige week succesvol gebleken 4-4-2 opstelling speelde, drong verder aan. Het leidde in de 24e minuut tot een prachtig schot van Richard op de lat. Het bleek een waarschuwing voor de 2-0 van Job een minuut later. Job had de smaak weer te pakken. Het middenveld dat eerst nog wat zoekende was begon te draaien, mede door een positiewisseling van Mees en Jort. Maar ook middenvelders Ahmad en Rick bereikten Richard en Job steeds beter. Het leidde aan het eind van de eerste helft tot een aantal kansen. Job kreeg er twee waarvan hij er één maakte, die de scheidsrechter afkeurde wegens buitenspel.

Na de rust kwam HSV er eigenlijk niet meer aan te pas. Het was het harde werk van de immer lachende Awesta. Het rustige strakke spel van Sahal, de onverschrokkenheid van Kai. En natuurlijk de gekmakende geestdrift van Zakrya, de man die inmiddels is uitgegroeid tot de schrik van elke aanvaller in Noord Holland.
De uitstekende keepende Mees (vd Berg) werd vervangen door Rick, die al even puik keepte. Het gaf Mees de kans voorin te laten zien wat hij kon; 3-0 maken bijvoorbeeld. Strak in het net in de 46e minuut, na een mooie combinatie met Job.
Een minuut of drie later liet Richard zien wat je doet als een bal met grote snelheid richting jouw hoofd komt: niet wegduiken of doen alsof je er niet bij kunt, nee: koppen. Met gevaar op een hersenschudding. Koppen. Gericht op goal liefst. En hard. Prachtige goal: 4-0.
Na de 4-0 volgden nog veel kansen voor Vitesse. En niet 1 voor HSV. Dat bracht één van de Heilooers tot frustratie en een zware overtreding waarbij hij Zakrya nagenoeg in tweeën schopte. Knalrood. Het been van Zakrya en de kleur van de kaart die de HSV-er terecht kreeg. Maar in tweeën of niet, Zakrya kent geen halve kracht. Uitrusten doe je in bed. Sparen doe je op de bank. En inhouden doet de belastingdienst als je gewerkt hebt. Zakrya laat dat allemaal aan anderen over. Hij kent maar één stand: volle kracht vooruit. En dat is precies de kant die het met de C4 op gaat. Maar! Je bent zo goed als je laatste wedstrijd en volgende week staat er weer een nieuwe laatste wedstrijd op het programma. Nu al zin in.