JO15-3 AFC’34 JO-2

04
Maa
Vitesse'22 JO15-3
2
AFC'34 JO15-233
3

Zaterdag ging het dan eindelijk door, een wedstrijd op echt gras met een volledig team zonder geblesseerden. En dat we er zin in hadden voelde ik al bij de teambespreking en zag ik in de warming up: geconcentreerde koppies en gefocust op het spel. 

Dat AFC kon voetballen wisten we al, maar dat wij ze in de tang kregen was best verrassend. Zodanig zelfs dat we geheel verdiend op een 1-0 kwamen en langs de kant stonden te wachten op het uitbouwen van de voorsprong. Omdat we nu wel weten hoe we moeten opbouwen, was de boodschap deze keer ‘laat mooi dynamisch voetbal zien en kies voor de beste oplossing’. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en werd naar hartelust gedaan. Het gevolg was goed en mooi voetbal en AFC had daar ernstig moeite mee.

Dat ze kunnen voetballen ondervonden we aan de lijve bij 2 uitbraken die knap werden afgewerkt: 1-2 bij rust.

Na de rust pakten wij het initiatief weer op en volgens de oude voetbalwet maakten zijn 1-3. Dat was tegen de verhouding, maar gaf ons extra krachten. De 2-3 hing in de lucht en viel uiteindelijk in het netje na een aantal opgelegde kansen. Zelfs de 3-3 lag op het puntje van onze kicksen toen we achterin 1 op 1 gingen spelen. Helaas… de wedstrijd was nèt te kort.

Samenvattend kunnen we zeggen dat het een prachtige wedstrijd was, door ons gemaakt en tot volle bewondering van tegenstander en publiek. Goed gedaan jongens!

Deze week weer hard trainen zodat we tegen Vrone de punten in de tas houden.

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.